De Negev tot bloei brengen: de opening van het nieuwe kleuterschoolcomplex van ADI

ADI Negev – Nahalat Eran (‘nalatenschap van Eran’ – ADI Negev-oprichter Doron Almog’s zoon) brengt nog een belangrijke onderwijsontwikkeling naar de Negev met de opening van het grootste kleuterschoolcomplex in Zuid-Israël voor kinderen met een verstandelijke beperking en ontwikkelingsstoornissen.

Minister van Onderwijs Yoav Kisch sloot zich aan bij generaal-majoor. (res.) Doron Almog, voorzitter van het rehabilitatiedorp ADI Negev – Nahalat Eran (en voorzitter van de uitvoerende macht van het ‘Joods Agentschap’), Shai Hajaj, hoofd van de Merhavim Regionale Raad waaronder ADI Negev valt, Avi Wortzman, directeur van ADI Negev en genereuze donateurs Dr. Chaim en Rivka Amir voor de feestelijke opening van het kleuterschoolcomplex.


Het complex is gevestigd in vier gebouwen en telt acht klaslokalen: zes kleuterklassen voor kinderen met een verstandelijke beperking en ontwikkelingsstoornissen, één taalontwikkelingsklas en één klas voor kinderen met ontwikkelingsachterstanden. Grenzend aan elk kleuterschoolgebouw is een mooie, toegankelijke buitenspeeltuin met kleurrijk speelgoedapparatuur dat activiteiten stimuleert. Kinderen uit heel de Negev zullen nu kunnen profiteren van een interdisciplinaire staf van specialisten op het gebied van onderwijs, revalidatie en gezondheidszorg, evenals van geavanceerde technologieën en een breed scala aan onderwijsmethodologieën.

Avi Wortzman bedankte het ministerie van Onderwijs voor hun aandeel in de ondersteuning van het kleuterschoolproject. “Ik ken de minister van Onderwijs sinds mijn dagen in de Knesset [Israëlische parlement]. Op persoonlijk vlak waardeer ik zijn werk ten behoeve van het onderwijssysteem en specifiek ten behoeve van onze kinderen met een handicap. Zijn gevoeligheid voor deze kinderen verdient bewondering. Het is duidelijk dat zijn bezorgdheid diep van binnen komt.”

Minister Kisch reageerde op de warme woorden van Wortzman en zei: “Hier op bezoek komen en deze kinderen en bewoners van het zuiden zien terugkeren naar hun huizen roept opbeurende gevoelens van verjonging en vernieuwing op. Het ministerie van Onderwijs zal onder mijn leiding blijven assisteren voor zover dat nodig is en deze regio zal blijven bloeien.”

Wortzman wendde zich tot dokter en mevrouw Amir en voegde eraan toe: ‘Het begon allemaal met een speciaal bezoek aan het dorp samen met Doron Almog. Chaim en Rivka zijn echte patriotten van Israël die van het land houden. Als oprichter en directeur van ‘Essence/Flextronics’ hecht Chaim groot belang aan het bevorderen van rechtvaardige werkgelegenheid voor mensen met een medische uitdaging. En elk jaar worden miljoenen door ‘Essence/Flextronics’ geproduceerde producten samengesteld en verpakt in het ‘ADI Ofakim Beit HaYotzer’-beroepscentrum door onze medewerkers met een beperking. Chaim en Rivka helpen ons de dromen van onze kinderen werkelijkheid te maken door hen een betere toekomst te bieden.”

We hebben uw hulp nodig!

Middels een donatie aan ADI Israël, helpt u ons mee om ons doel te bereiken: Elk kind ongeacht diens fysieke of cognitieve uitdagingen, te laten bloeien!