IDF-woordvoerder bezoekt zijn broer bij ADI Negev – Nahalat Eran

IDF spokesperson Daniel Hagri

Voor velen in Israël en daarbuiten is brigadegeneraal Danny Hagari het gezicht van de berichtgeving omtrent de huidige situatie in Israël. Updates werden in eerste instantie aan de grens met de Gazastrook gegeven maar langzamerhand bestaat het beeldmateriaal voornamelijk uit opnamens regelrecht uit Gazastad en de omliggende dorpen, Gazastad’s ziekenhuizen en de vele tunnels die door de terreurorganisatie Hamas zijn aangelegd.

Na voltooiing van zijn bezoek aan kibboets Be’eri, een van de gemeenschappen die het zwaarst getroffen zijn door de terroristische infiltratie van Hamas, stopte de IDF-woordvoerder bij ADI Negev-Nahalat Eran om zijn broer Yoni, een van de eerste bewoners van ADI Negev, te bezoeken.

“Tijdens deze moeilijke dagen van strijd moeten we de ware geest van de Israëlische samenleving benutten”, zei Hagari. “Deze plek, die ik ken vanaf de dag dat deze werd gebouwd, drukt de goedheid en kracht van de Israëlische samenleving uit. Ik ben blij om de grote kracht die hier aanwezig is en de toegewijde zorg te zien. Het geeft ons veel kracht en herinnert ons eraan waar we voor vechten.”

Voordat hij het revalidatiedorp verliet om terug te keren naar het IDF-hoofdkwartier, bezocht Hagari patiënten in het ‘Harvey and Gloria Kaylie Rehabilitation Medical Center’, het eerste revalidatieziekenhuis in de zuidelijke Negev.

‘ADI Negev – Nahalat Eran’ en het ‘Kaylie Rehabilitation Medical Center’ zijn momenteel betrokken bij intensieve voorbereidingen voor de opvang, behandeling en verzorging van burgers en soldaten en inwoners van het zuiden, die gewond zijn geraakt tijdens ‘Operatie Iron Swords’, Israël’s reactie op die zwarte zaterdag van 7 oktober.

We hebben uw hulp nodig!

Middels een donatie aan ADI Israël, helpt u ons mee om ons doel te bereiken: Elk kind ongeacht diens fysieke of cognitieve uitdagingen, te laten bloeien!