Minister Goldknopf: “Samen is het volk Israël sterk”

Minister van Bouw en Huisvesting, rabbijn Yitschak Goldknopf, bezocht ‘ADI Negev – Nahalat Eran’s’ complexe zorg-afdeling van het ‘Harvey en Gloria Kaylie Rehabilitation Medical Center’ in het dorp. Tijdens zijn rondreis door het eerste en enige revalidatieziekenhuis in zuid-Israël uitte Goldknopf zijn bewondering voor de voortdurende activiteiten onder zulke uitdagende omstandigheden en zijn steun voor het toegewijde personeel en hun inzet voor het fysieke en emotionele welzijn van hun patiënten.

Minister Goldknopf ontmoette talloze patiënten, waaronder orthopedische revalidatiepatiënt Hector Roitman uit kibboets Nir Oz. Roitman werd op 6 oktober in het ziekenhuis opgenomen, een dag vóór de verschrikkelijke Hamas-infiltratie en het bloedbad. Hoewel het leven van Roitman werd gered, werd zijn vrouw, Ofelia, gegijzeld door Hamas-terroristen.

Avi Wortzman, CEO van ‘ADI Negev – Nahalat Eran’, bedankte de minister voor zijn bezoek aan het dorp in deze moeilijke tijden. “Ons dorp ligt naast de stad Ofakim, slechts 20 km. vanaf de grens met Gazastrook. Het ministerie van Bouw en Huisvesting speelt een belangrijke rol bij de plannen voor de ontwikkeling van het dorp. Met de steun van het Ministerie van Bouw en Huisvesting en de Regionale Raad van Merhavim bevinden we ons nu in de laatste fase van de planning van de “integratieve gemeenschap”, ‘ADI Negev – Merhav Daniel’, en we zullen blijven samenwerken met het ministerie om nieuwe projecten op te zetten ten behoeve van mensen met een handicap en de inwoners van zuid-Israël.”

Minister Goldknopf: “Ik was erg onder de indruk van de activiteiten die ik zag in het revalidatiedorp ‘ADI Negev – Nahalat Eran’ en het ‘Kaylie Rehabilitation Medical Center’. Onder begeleiding van Avi Wortzman bezocht ik de verschillende afdelingen en ontmoette ik personeel dat zich professioneel en met medeleven inzet voor het welzijn van hun patiënten. De ontmoeting met Hector Roitman was een heel bijzonder moment dat mij voor altijd zal bijblijven. Hector werd op wonderbaarlijke wijze gespaard van de catastrofale tragedie die plaatsvond op 7 oktober, maar helaas werd zijn vrouw gegijzeld door de barbaarse vijand. Ik vertelde Hector dat het volk van Israël samen sterk is. Ik bid en hoop op de veilige terugkeer van Hector’s vrouw, samen met alle gijzelaars.”

We hebben uw hulp nodig!

Middels een donatie aan ADI Israël, helpt u ons mee om ons doel te bereiken: Elk kind ongeacht diens fysieke of cognitieve uitdagingen, te laten bloeien!