Taiwanese vrienden op bezoek bij ADI Negev – Nachalat Eran

ADI Negev – Nachalat Eran was blij om opnieuw gastheer te mogen zijn van een delegatie van het ‘Nationale Gebedsnetwerk’ uit Taiwan, onder leiding van Pastor Lily.

Tijdens een rondleiding door het ‘Harvey and Gloria Kaylie Rehabilitation Medical Center’ waren de leden van de groep enorm onder de indruk van de vooruitziende blik van de ziekenhuisplanners, waardoor een hele ziekenhuisafdeling werd gebouwd die ‘inslagbestendig’ is (tegen projectielen) inclusief zware deuren die gehele ruimtes hermetisch kunnen afsluiten, compleet met preparatie voor eventuele chemische aanvallen.

Oren Seliger, directeur ‘Business Development van ADI’, gaf een gedetailleerd verslag van hoe het beschutte gebied in gebruik werd genomen na de Hamas-infiltratie van 7 oktober, waarbij de bedden van patiënten naar de beschutte zone werden verplaatst en de revalidatiebehandelingen veilig konden worden voortgezet.


Dr. Shilo Kramer deelde details met betrekking tot zijn functie als hoofd van de revalidatie-afdeling van het ziekenhuis en benadrukte het belang van een revalidatieziekenhuis in de Negev. De recente situatie, waarin zoveel gewonde burgers en soldaten uit de Negev komen, heeft de gasten van het Taiwanese ‘Nationale Gebedsnetwerk’ een dieper inzicht gegeven in de essentiële behoefte waarin het ‘Kaylie Rehabilitation Medical Center’ voorziet.

Na een korte rondleiding door het toegankelijke sportcentrum van het centrum ontmoette de groep een IDF-soldaat die momenteel in het dorp rehabilitatie ondergaat. De soldaat deelde het verhaal van zijn blessure en vertelde over zijn positieve revalidatie-ervaring bij ADI, waarbij hij vertelde over het -in zijn ervaring, zorgzame personeel, de professionaliteit en het gebruik van eersteklas apparatuur die bijdragen aan zijn fysieke revalidatie en de schoonheid en sereniteit van het dorp die zowel zijn fysieke alswel emotionele herstel vergemakkelijken.

Het bezoek door ADI’s vrienden uit Taiwan was niet het eerste bezoek aan het rehabilitatiedorp. Een eerder bezoek in februari 2020 bracht 400 Taiwanese pelgrims naar Israël en naar ADI Negev. Dat bezoek werd vergezeld door een muzikaal optreden door het gezelschap, een uitgebreide tour, ontmoetingen tussen de bezoekers en het personeel en de bewoners en vooral veel liefde en kameraadschap. Bij ADI zijn we enorm dankbaar voor ook dit hartverwarmende bezoek maar vooral ook voor de financiele ondersteuning die ons in staat stelt ons cruciale werk voort te blijven zetten.

We hebben uw hulp nodig!

Middels een donatie aan ADI Israël, helpt u ons mee om ons doel te bereiken: Elk kind ongeacht diens fysieke of cognitieve uitdagingen, te laten bloeien!