(Ver)bouwen aan de toekomst: ADI versterkt zuid-Israël

Hoewel het rehabilitatiedorp ‘ADI Negev – Nahalat Eran’ hemelsbreed slechts 20 kilometer van de grens met de Gazastrook verwijderd ligt, is evacuatie van de meest kwetsbare leden van de Israëlische samenleving –kinderen en jonge volwassenen met ernstige handicaps en revalidatiepatiënten die herstellen van verschillende trauma’s– nooit een optie geweest. In plaats daarvan houdt een aantal IDF-soldaten 24/7 de wacht om hen en hun bezoekers veilig te houden, terwijl onze toegewijde professionele staf en dynamische vrijwilligers hen de best mogelijke zorg blijven bieden vanuit de vele beschermde ruimtes van het dorp (het nieuwe ziekenhuis heeft een afdeling die geheel ‘beschermd’ is). Dit is echter niet houdbaar op de langere termijn.

Als zodanig werkt ‘ADI Negev – Nahalat Eran’ hard aan het verbeteren van zijn beveiligingssystemen middels camera- en monitorsystemen, de verhoging van fysieke omheiningen en het installeren van ‘nood-knoppen’ en deuren die de toegang tot afdelingen af kunnen sluiten middels elektronische sloten om de veiligheid te garanderen van de honderden mensen die elke dag in het dorp wonen en werken. Om dit te verwezenlijken zijn er dringend aanzienlijke financiële middelen nodig -daar werken we hard aan en we zijn hen die ons tot dusver hebben bijgestaan enorm dankbaar. Juist nu, op het moment dat we snel dienen te handelen, wordt deze enorm gulle en toegesnelde hulp enorm geapprecieerd.

Het Israëlische tekort aan revalidatiebedden was al vóór het begin van de oorlog ernstig, maar nu is het nog veel ernstiger: circa 4.500 gewonde Israëli’s strijden om dezelfde bedden in Jeruzalem en het noorden. Het ‘Harvey en Gloria Kaylie Rehabilitation Medical Center’ in ‘ADI Negev – Nahalat Eran’ –het eerste en ENIGE revalidatieziekenhuis in het zuiden van Israël– opent een nieuwe spoedeisende hulpafdeling om te helpen bij de nationale inspanningen door medische, revalidatie- en emotionele zorg van het hoogste niveau te bieden aan tientallen door oorlog gewonde IDF-soldaten en burgers, waardoor ze dicht bij hun huizen in het zuiden van Israël werden gehouden en overbevolking in ziekenhuizen in Jeruzalem, Tel Aviv en Herzliya werd vermeden.

De afdeling wordt gerealiseerd in een bestaand gebouw (waar voorheen de afdeling ‘complexe verpleging’ was gesitueerd: die afdeling is verhuisd naar het nieuwe ziekenhuis) en zal binnenkort patiënten opnemen. Hoewel de financiering van de medische uitrusting voor deze nieuwe afdeling is veiliggesteld, is de rekrutering en huisvesting van de artsen, verpleegkundigen en therapeuten die op de nieuwe afdeling zullen werken onze topprioriteit en meest dringende financieringsbehoefte. Uiteindelijk zal deze nieuwe afdeling tevens verhuizen naar het naastgelegen nieuwe ziekenhuisgebouw en zal deze gerenoveerde afdeling de bewoners van ADI op een andere manier van dienst zijn.

We hebben uw hulp nodig!

Middels een donatie aan ADI Israël, helpt u ons mee om ons doel te bereiken: Elk kind ongeacht diens fysieke of cognitieve uitdagingen, te laten bloeien!