Belangrijke Mededeling ALEH –> ADI

Beste vrienden,

ALEH is een netwerk van vier organisaties, geleidelijk ontstaan sinds ALEH een feit werd in 1982 met de oprichting van de eerste afdeling in Bnei Brak. Daarna volgden de vestigingen in Gedera, Jeruzalem en in 2005 het zorgdorp in ALEH Negev. Sinds 1982 heeft ALEH een enorme groei doorgemaakt, maar ook een toenemende diversificatie en specialisatie.

Om verdere groei mogelijk te maken en het netwerk optimaal operationeel te houden, hebben de besturen gezamenlijk besloten om als twee aparte netwerken verder te gaan.

ALEH Jerusalem en ALEH Negev zullen verder gaan in een nieuw netwerk onder de naam ‘ADI’ (‘juweel’ in het Hebreeuws). De vestigingen in Bnei Brak en Gedera zullen doorgaan onder de bestaande naam ‘ALEH’. Wat de zorg betreft voor de aan ons toevertrouwde baby’s, kinderen, jongvolwassenen en volwassenen zal deze wijziging geen verschil uitmaken.

‘Stichting ALEH Israël’, de Nederlandse steunstichting, heeft na beraad besloten om de afdelingen in de Negev en Jeruzalem te blijven ondersteunen. Dit omdat bijna alle supporters juist bij deze twee afdelingen betrokken zijn, hetzij middels bezoeken, geoormerkte giften, vrijwilligerswerk, verhalen in de media en Nederlandse projecten zoals de zorgboerderij. Op termijn zal de stichting dan ook haar naam veranderen naar ‘Stichting ADI Israël’.

Het bestuur en kantoor in Nederland blijft op vrijwillige basis doorgaan met de ondersteuning van meervoudig beperkten in Israël, ongeacht afkomst of religie.

In de komende weken maakt ‘ADI’ haar nieuwe website en email-adressen bekend en dit zal in de Nederlandse communicatie geleidelijk worden doorgevoerd.

Indien u vragen heeft of persoonlijk met ons wilt spreken over de verandering, dan begrijpen wij dit heel goed. Schroom niet om contact met ons op te nemen. Wij antwoorden u graag per email of per telefoon om elke twijfel of zorg van uw kant te bespreken en u indien nodig, persoonlijke toelichting te geven.

Met vriendelijke groeten,

Shraga Evers
s.evers@adi-il.org
+972-2-501-1103

Dina Rahamim
dina.r@adi-il.org
+972-2-501-1149