Bijzondere Noden

ADI heeft voortdurend behoefte aan donaties voor speciale noden, hulpmiddelen en therapieën die niet of maar gedeeltelijk vergoed worden door het Israëlische zorgstelsel. Hieronder kun u uw keuze maken om onze kinderen heel praktisch daarmee te zegenen.

Therapeutische fiets

Veel van ADI Negev's bewoners maken graag gebruik van de mogelijkheid om door het rehabilitatieve zorgdorp…

€2.639 of €2.139
6 donaties

Therapeutische fiets

€2.639 van €2.139 opgehaald

Veel van ADI Negev’s bewoners maken graag gebruik van de mogelijkheid om door het rehabilitatieve zorgdorp te fietsen.

De positieve effecten van het in beweging blijven, zijn talrijk. Niet alleen trainen de bewoners hiermee hun spieren en coördinatievermogen, het heeft ook emotioneel positieve effecten. Het weerzien van mede-bewoners en het personeel en het opnemen van de geuren en kleuren van de schitterende flora, stimuleren de zintuigen. En dankzij de ruim aangelegen wandel- en fietspaden zijn alle faciliteiten zoals o.a. de dagbesteding, manage, zorgboerderij, de groentekassen en het zwembad gemakkelijk bereikbaar.

Veel van de fietsen moeten ergonomisch aangepast worden naar gelang de persoonlijke situaties van de bewoners. Hierdoor liggen de kosten per fiets wat hoger.

De kosten van een handaangedreven therapeutische fiets bedragen circa 2.139 EUR.

Helpt u ons mee de bewoners van ADI Negev met zo’n fiets te voorzien?

Kies uw bedrag

Persoonlijke info

Totaalbedrag: €10,00

Fiets reparatie

Bij ADI Negev wordt er flink op los gefietst. En dat is extra begrijpelijk als je…

€2.088 of €2.015
27 donaties

Fiets reparatie

€2.088 van €2.015 opgehaald

Bij ADI Negev wordt er flink op los gefietst. En dat is extra begrijpelijk als je ziet wat voor mooie omgeving daar voor beschikbaar is. Het dorp is kleurrijk en ruim opgezet en heeft een voor iedereen toegankelijk netwerk aan paden waardoor men gemakkelijk van de wooneenheden naar het zwembad, het amfitheater, de school, de manege, de kinderboerderij of de dagbesteding kan komen. Deze paden zijn logischerwijs geschikt voor een wandeling te voet, in de rolstoel of voor ‘fietsverkeer’.

Je ziet regelmatig bewoners een fietsritje maken door het dorp, begeleid door een fysiotherapeut, medewerker of vrijwilliger. Het fietsen bevordert het evenwichtsbesef en de algemene coördinatie van de bewoner. Tevens is van de frisse lucht kunnen genieten, medebewoners zien en het ‘zelfstandig’ voortbewegen een motivator voor de bewoners. Volgens de fysiotherapeuten Amnon en Mohammed “is fietsen gezond en versterkt het de spieren. Ook doet het buiten zijn, de bewoners goed.

Er wordt er gebruikt gemaakt van twee soorten fietsen. Beiden betreft het driewielers maar het verschil zit in de aandrijving: met de hand of met de voet, naargelang de mogelijkheden van de bewoners. Op het moment heeft ADI Negev 15 fietsen tot haar beschikking. Enkelen daarvan hebben momenteel dringend onderhoud nodig en daarom is ADI een ‘reparatie-project’ begonnen.

Wilt u financieel bijdragen aan de reparaties van de fietsen zodat de bewoners kunnen blijven genieten van het mooie dorp in de Negev, terwijl zij op een rehabilitatieve wijze werken aan hun welzijn? Er is op korte termijn een bedrag van € 2.015 nodig.

Kies uw bedrag

Persoonlijke info

Totaalbedrag: €25,00

Snoezeltherapie

In ADI's snoezel-ruimtes worden de zintuigen van de bewoners gestimuleerd en de therapie heeft een rustgevende…

Snoezeltherapie

In ADI’s snoezel-ruimtes worden de zintuigen van de bewoners gestimuleerd en de therapie heeft een rustgevende uitwerking op velen van hen. Eén wekelijkse sessie kost ongeveer 35 Euro.

35,00
Persoonlijke info

Totaalbedrag: €35,00

Hydrotherapie

Hydrotherapie is een van de meest plezierige en nuttige therapieën voor kinderen met ernstige handicaps. Eén…

Hydrotherapie

Hydrotherapie is een van de meest plezierige en nuttige therapieën voor kinderen met ernstige handicaps. Eén wekelijkse hydrotherapie sessie kost ongeveer 40 Euro.

40,00
Persoonlijke info

Totaalbedrag: €40,00

Speelgoed

Educatief speelgoed moet van (extra) goede kwaliteit zijn maar vooral ook veilig. Het prikkelen van de…

Speelgoed

Educatief speelgoed moet van (extra) goede kwaliteit zijn maar vooral ook veilig. Het prikkelen van de zintuigen en het stimuleren van bepaalde bewegingen is belangrijk voor de ontwikkeling van de kinderen.

55,00
Persoonlijke info

Totaalbedrag: €55,00

Bibliotheek

Speciale boeken die alle zintuigen stimuleren. Een kinderboek wordt gecombineerd met voorwerpen om te voelen, ruiken…

Bibliotheek

Speciale boeken die alle zintuigen stimuleren. Een kinderboek wordt gecombineerd met voorwerpen om te voelen, ruiken en horen om het verhaal te verlevendigen.

75,00
Persoonlijke info

Totaalbedrag: €75,00

Speciaal eetgerei

Ergonomisch eetgerei stelt onze kinderen in staat zelfstandig te eten. Het gaat om een mok met…

Speciaal eetgerei

Ergonomisch eetgerei stelt onze kinderen in staat zelfstandig te eten. Het gaat om een mok met dubbele handgreep, bord met hoge zijkanten, flexibele beker, bestek met stevige grip en aangepaste vorm enz.

69,00
Persoonlijke info

Totaalbedrag: €69,00

Speciale helm

Een speciale helm, op maat gemaakt voor individuele pasvorm, beschermt kinderen tegen verwondingen of letsel tijdens…

Speciale helm

Een speciale helm, op maat gemaakt voor individuele pasvorm, beschermt kinderen tegen verwondingen of letsel tijdens epileptische aanvallen of dagelijkse activiteiten.

110,00
Persoonlijke info

Totaalbedrag: €110,00