De enthousiaste blondine

Lineke den Breejen was de tweede Den Breejen die ons vrijwilligersteam voor een tijdje kwam versterken. En blijkbaar is deze familie gezegend met veel enthousiasme want ook deze blondine bracht veel positieve energie met zich mee in het vrijwilligersteam en binnen ADI. In ADI zag je Lineke zichtbaar genieten van het werk met de kinderen en haar glimlach sprak voor zich. Namens ADI bedanken wij Lineke voor haar inzet!

“Drie maanden geleden kwam ik naar Israël zonder te weten wat ik precies zou kunnen verwachten. Ik had tijd over en mijn nichtje, die ook een tijdje bij ADI had gewerkt, raadde mij aan om ook eens een poosje vrijwilligerswerk te doen. Een goede besteding van mijn vrije tijd en ik vond het belangrijk om iets nuttigs te doen voor de medemens. Tijdens mijn periode bij ADI besefte ik dat gezond zijn niet vanzelfsprekend is. De kinderen in ADI zijn ernstig meervoudig beperkt en door met deze kinderen tijd door te brengen, ben ik mijn eigen leven meer gaan waarderen.

Ik heb de kans gekregen een bijzondere band met de kinderen op te bouwen. Je moet veel tijd investeren voordat de kinderen je leren kennen en vertrouwen. Maar als die band er eenmaal is dan krijg je zoveel liefde van de kinderen terug. Zo wilde bijvoorbeeld een van de kinderen niet dat zijn tanden werden gepoetst maar na een tijdje leerde hij mij kennen en vertrouwde hij mij het poetsen van zijn tanden toe. Een klein voorbeeld maar dit laat wel zien wat een band teweeg kan brengen.

De atmosfeer in ADI is heel bijzonder, verschillende culturen komen samen en werken samen. Maar in ADI gaat dit prima en ik heb heerlijk samengewerkt met collega’s met verschillende culturele achtergronden. Binnen ADI heerst een relaxte sfeer. Het was een hele mooie ervaring die ik niet snel zal vergeten. Ik kan het vrijwilligerswerk bij ADI zeker aanraden bij een ieder die hierover nadenkt. Als vrijwilliger geef je een stukje van jezelf en je krijgt er zoveel voor terug!

Terugkijkend op deze tijd ben ik heel blij dat ik deze keuze heb gemaakt voordat ik in september start met mijn studie.”

Tekst: Julia Burgers ©

Help ADI’s kinderen meer reden tot lachen te geven

We maken een verschil in de levens van Israëlische kinderen met ernstige en complexe beperkingen, en dat kunt u ook! Door één van onze vele levensveranderende projecten te sponsoren, stelt u onze kinderen in staat om een betekenisvol leven te leiden, ongeacht de ernst van hun beperkingen.