De groe(n)ten uit de Negev!

Wat een uitstapje … ik heb nog steeds een lach op mijn gezicht als ik aan gisteren denk! Het was gewoon een prachtig uitje met fantastische mensen van over de hele wereld!

Het was ons maandelijkse vrijwilligersuitje – dit keer weer in de Negev. Afgelopen maand kwamen er aardig wat nieuwe vrijwilligers in Jeruzalem, Gedera en de Negev die we konden verwelkomen!

Na een korte kennismaking kregen we een rondleiding door het dorp ADI Negev. Voor veel vrijwilligers was dit de eerste keer.

Met een beetje vertraging vervolgeden we onze reis! We reden naar de grens met Egypte en de Gazastrook en bezochten de Moshav Talmei Yosef, die voornamelijk leeft van groenten en fruitbomen. We hadden een geweldige tour in het land van overvloed! We leerden hoe deze moshav (dorp) werd gesticht eind 70tiger jaren en hoe de pioniers regelmatig naar Gaza reden en de Arabieren te leren hoe ze groenten moesten verbouwen. Er waren verschillende kruiden waar we van konden proeven, paarse, gele en oranje wortelen om te oogsten en eten, citroenen en passievruchten om te plukken en we liepen door een doolhof, dronken thee, proefden honing en bewonder kunst gemaakt van neergekomen raketten. We eindigden met het oplaten van (vredes) duiven ter herinnering aan de gevallenen van de moshav. Kortom een volledig programma. De foto’s spreken voor zich …

We hadden ook het geluk dat er soldaten de boerderij bezochten toen we er waren en dus kregen we een kijkje in de levens van deze jonge mensen die Israël beschermen. Een 26-jarige soldate vertelde ons over haar 8-jarige loopbaan in het leger en haar huidige rol als de rechterhand van generaal van Gaza divisie.

Na deze geweldige 2 uur reden we parallel aan de grens met Gaza richting Shokeda waar we genoten van een zee van rode anemonen in dit prachtige landschap wat één keer per jaar een maand rood kleurt. Tijd om prachtige foto’s te maken met nieuwe vrienden.

Ons laatste programmapunt bracht ons naar Maslul, een kleine moshav in de buurt van ADI, waar de vrijwilligers van ADI Negev wonen. Met een heerlijke barbecue hebben we deze succesvolle dag afgesloten.

Veel dank aan al onze vrijwilligers, met wie we een onvergetelijke dag mochten doorbrengen!

Tot de volgende keer!!!

Help ADI’s kinderen meer reden tot lachen te geven

We maken een verschil in de levens van Israëlische kinderen met ernstige en complexe beperkingen, en dat kunt u ook! Door één van onze vele levensveranderende projecten te sponsoren, stelt u onze kinderen in staat om een betekenisvol leven te leiden, ongeacht de ernst van hun beperkingen.