De tijd van mijn leven

Niek-Jan in aktie

Shalom Lekulam!!

Mijn naam is Niek-Jan Vink. Momenteel verblijf ik drie maanden in Israël, voor vrijwilligerswerk met gehandicapte kinderen en volwassen. Dit doe ik voor de stichting ADI. Ik wil jullie graag wat meer vertellen over de organisatie ADI, en over mijn werk hier. Dit is een organisatie die zich inzet voor een waardig leven voor zwaar gehandicapte kinderen en volwassenen. ADI is een Joodse organisatie, maar er wonen en werken mensen van alle religieuze stromingen. Dat vind ik heel inspirerend: mensen van allerlei achtergrond zetten zich samen in voor het welzijn van onze bewoners. Onze bewoners, zo noemen we de zwaar gehandicapte cliënten die vrijwel allemaal permanent bij ADI wonen. Van zondag tot en met donderdag gaan ze naar hun werk: de sociale werkplaats op ADI. Op ADI werken ook veel “benot sherut”: meisjes die (vanwege hun orthodoxe levensovertuiging) twee jaar vrijwilligerswerk doen in plaats van hun dienstplicht bij het Israëlische leger. Zij kunnen door middel van het Hebreeuws en vaak met behulp van pictogrammen veel meer ‘bereiken’ bij de bewoners. Zij doen in de vrije tijd van de bewoners dus veel met de hen en ook komen er veel therapeuten langs die allerlei activiteiten met de bewoners doen.

Al met al heb ik inmiddels heel veel geleerd over de gehandicaptenzorg, maar ook over het land Israël. Zoals voor veel christenen is Israël speciaal voor mij en ben ik dankbaar om hier zolang te kunnen verblijven. Ik mag hier wat betekenen voor de mensen, maar tegelijkertijd heb ik ook de tijd van mijn leven.

Denk jij/denkt u er aan om voor langere tijd naar Israël te willen en daarbij vrijwilligerswerk te doen? Verdiep je/u zich dan vooral in deze organisatie! De website is www.adi-il.nl en ik sta zelf ook open voor vragen!

Niek Jan

Help ADI’s kinderen meer reden tot lachen te geven

We maken een verschil in de levens van Israëlische kinderen met ernstige en complexe beperkingen, en dat kunt u ook! Door één van onze vele levensveranderende projecten te sponsoren, stelt u onze kinderen in staat om een betekenisvol leven te leiden, ongeacht de ernst van hun beperkingen.