De woestijn zal bloeien als een roos

Deze week kwam een Koers-vakanties groep van de jeugdbond van de Gereformeerde Gemeenten (JBGG) twee dagen vrijwilligerswerk doen in ADI Negev. Er stonden een paar grote klussen in de tuin op het programma. De 35 jongelui gingen meteen met een Nederlandse werkethos aan de slag. Al voor de lunch hadden ze veel van de klus geklaard, die gepland was voor de eerste dag. De tuinman van ADI was zeer onder de indruk, hij zei dat hij het gevoel had in het tv programma “extreem makeover” beland te zijn. Nog even leek het mis te gaan toen bij het maken van plantgaten met een houweel een hoofdirrigatieleiding geraakt werd en de woestijn dreigde te overstromen J. Gelukkig kon dat snel gerepareerd worden.

De door ADI aangeboden uitgebreide lunch lieten ze zich dan ook goed smaken, waarna de klussen voor de dag nog werden afgerond bij een temperatuur van rond de 35 oC.

De tweede dag werd het werk met frisse moed voortgezet en kregen de jongelui na de lunch een uitgebreide rondleiding over het terrein van ADI Negev en maakten kennis met een aantal van de bewoners. Tussendoor ontmoetten ze ook verschillende van de (Nederlandse) lange termijn vrijwilligers bij ADI.

Wat is er mooier dan profetisch bezig te zijn in Israel. De nieuw aanplant draagt bij tot de vervulling van de profetie in het aloude boek Jesaja uit de eerste verzen van hoofdstuk 35. Dan te bedenken dat dit gebied, tussen Gerar en Beersheva, dezelfde plek is waar Abraham en Izaak een kleine 4000 jaar geleden vertoefden.


We need your support!

By donating to ADI Israel, YOU will help us meet our goal to enable each child, regardless of the severity of disability.