Deze melodie kan niet worden gestopt

Twee maanden geleden kwamen Dick (67) en Marja (65) Sluiter uit Nederland om voor een periode van vier maanden vrijwilligerswerk te doen in het revalidatiedorp “Adi Negev – Nahalat Eran”.

Dit is niet de eerste keer dat ze vrijwilligerswerk doen, in de winter van vorig jaar kwamen ze ook en hebben ze fantastisch werk geleverd met de bewoners. Het echtpaar hield erg van het werk, de bewoners en van het personeel, en het was hun duidelijk dat het slechts een kwestie van tijd zou zijn voordat ze zouden terugkeren naar de plek waar ze met zoveel plezier hebben gewerkt.

Dick en Marja hebben zelf vier kinderen en tien kleinkinderen, allen woonachtig in Nederland. Ze wonen allemaal in dezelfde woonplaats: Zwolle. Dick en Marja zijn God dankbaar voor hun gezonde kinderen en kleinkinderen. Dat is een van de redenen waarom ze zich willen inzetten voor het werk bij Adi Negev.

Na de eerste periode van vrijwilligerswerk keerden ze terug naar hun vaderland, vol ervaringen en voldoening van hun werk in het dorp. Ze deelden de ervaringen die ze hadden opgedaan tijdens hun vrijwilligerswerk en de diepe band die ze voelden met het dorp met hun familie en vrienden. Ze zochten naar een idee voor iets zinvols dat zou kunnen bijdragen aan het welbevinden van de bewoners. Een bevriend echtpaar besloot dat zij wilden helpen, en samen dachten ze aan een speciaal instrument genaamd de CRDL.

De CRDL is een muziekinstrument dat geluiden voortbrengt bij fysiek contact tussen mensen, het is bedoeld voor mensen die moeite hebben met communicatie en sociale interactie. Met behulp van de CRDL kun je zonder woorden communiceren, zodat alle deelnemers actief kunnen deelnemen, ongeacht van hun cognitieve vaardigheden. Het is bijzonder mooi om te zien hoe op deze wijze interactie ontstaat.

Ondanks de uitdagingen die de corona met zich meebracht, besloten Dick en Marja om nog een periode van vrijwilligerswerk te gaan doen en ze keerden, samen met de CRDL terug naar “Adi Negev – Nahalat Eran”. Ze gebruiken de CRDL samen met de bewoners, en deze blijken echt te genieten van de aanraking van het bijzondere instrument en de rustgevende klanken die het voortbrengt.

Ze zitten rustig en communiceren verbazingwekkend zonder woorden met Dick en Marja. Hun vermogen om actieve partners in muziek te zijn, is prachtig om te zien.

“Het dorp” Adi Negev – Nahalat Eran “is als een familie voor ons. We zijn blij deel uit te mogen maken van deze geweldige familie”, zo besluiten Dick en Marja.

We bedanken Dick en Marja dat ze ervoor hebben gekozen om, ondanks de uitdagende periode, opnieuw vrijwilligerswerk te doen in het dorp en voor het mooie cadeau dat ze meebrachten ten behoeve van de bewoners!

Help ADI’s kinderen meer reden tot lachen te geven

We maken een verschil in de levens van Israëlische kinderen met ernstige en complexe beperkingen, en dat kunt u ook! Door één van onze vele levensveranderende projecten te sponsoren, stelt u onze kinderen in staat om een betekenisvol leven te leiden, ongeacht de ernst van hun beperkingen.