Een bijzondere ontmoeting

EO Metterdaad aflevering 1: Zondag 19 november na De Kapel, NPO2, 10.05uur met een herhaling op donderdag 23 november in Geloof en een Hoop Liefde, NPO2, 17.50uur

De Palestijnse Musab is 14 jaar oud als hij op de Westelijke Jordaanoever met zijn vriendje op straat rondfietst. Het is vrijdag en overal worden bruiloften gevierd. Een noodlottig ongeval treft Musab, als hij tijdens het lossen van vreugdeschoten op een van die bruiloften wordt getroffen door een rondvliegende kogel in zijn hoofd. Van de een op de andere dag is hij zwaar gehandicapt. Inmiddels woont hij al meer dan 3 jaar bij ADI, een bijzonder centrum in Jeruzalem, waar gehandicapte kinderen worden opgevangen en liefdevol specialistische zorg krijgen. Ieder kind is hier welkom, los van hun culturele of religieuze achtergrond en dat is best bijzonder in een maatschappij waar de conflicten nogal eens oplopen.
De Nederlandse vrijwilligers Thomas en Erika Wierks doen voor 2 maanden vrijwilligerswerk bij ADI en gaan samen met Musab naar zijn ouders op de Westbank. Een bijzondere ontmoeting!

Wilt u na het zien van de aflevering dit werk ondersteunen? Doneer nu!

Bekijk de uitzending…

Help ADI’s kinderen meer reden tot lachen te geven

We maken een verschil in de levens van Israëlische kinderen met ernstige en complexe beperkingen, en dat kunt u ook! Door één van onze vele levensveranderende projecten te sponsoren, stelt u onze kinderen in staat om een betekenisvol leven te leiden, ongeacht de ernst van hun beperkingen.