Een Zoom-evenement met Israëlisch-Taiwanees tintje

Een gezellig en lang geanticipeerd evenement vond deze week plaats op de Israëlische ambassade in Taipei en gelijktijdig op de Taiwanese ambassade in Tel Aviv via een live Zoom-verbinding.

Reden van deze bijeenkomst was het tekenen van een memorandum waarmee een belangrijke en prettige samenwerking werd bevestigd die het potentiële vrijwilligers nog makkelijker maakt bij elkaar over de vloer te komen. Tevens zal met deze overeenkomst worden gestreeft naar het optimaliseren van voorzieningen en diensten en duidelijkheid verschaffen voor de vrijwilligers-in-spé wat hen te wachten staat op cultureel en sociaal gebied.

Onder de aanwezigen in Taipei waren de Israëlische ambassadeur Omer Caspi en de Taiwanese vice-minister van Buitenlandse Zaken Miguel Tsao die het memorandum ondertekenden. Ook aanwezig waren de deputy Minister van Gezondheid en Sociale Zaken, Li-Feng Lee en 20 Taiwanese vrijwilligers, waarvan er ca. de helft bij ADI vrijwilligerswerk hebben gedaan. De rest van deze vrijwilligers verrichten vrijwilligerswerk bij andere sociale organisaties of instanties elders in het land.  

In Tel Aviv tekenden de Taiwanese ambassadeur Paul Chang en Directeur-generaal van het Israëlische ministerie van Arbeid en Sociale Zaken, Dr. Avigdor Kaplan met 3 collega’s en ADI Negev oprichter Doron Almog met 2 collega’s aanwezig. Ambassadeur Paul Chang is op een persoonlijke manier bekend met ADI: zijn excellentie bezocht ADI Negev vorig jaar zomer tezamen met een delegatie van de ambassade in Tel Aviv. Veel van de vrijwilligers toentertijd aan het werk in de Negev waren nu tevens aanwezig in Taipei.

Onder het genot van een lichte versnapering werden er onderling anecdotes en ervaringen uitgewisseld tussen de vrijwilligers in Taipei. Bij afloop ontvingen alle vrijwilligers een mooi certificaat.

Hopelijk zal deze ondertekening een stroom aan vrijwilligers beide kanten opsturen en de vriendschap tussen de twee landen nog meer versterken, ten goede van beide landen en ADI in het speciaal!

Auteur: Yochanan Zomer

Help ADI’s kinderen meer reden tot lachen te geven

We maken een verschil in de levens van Israëlische kinderen met ernstige en complexe beperkingen, en dat kunt u ook! Door één van onze vele levensveranderende projecten te sponsoren, stelt u onze kinderen in staat om een betekenisvol leven te leiden, ongeacht de ernst van hun beperkingen.