Fietsreparatie-project bij ADI Negev

Bij ADI Negev wordt er weer volop gebruikt gemaakt van de vloot aan therapeutische fietsen die zij rijk is.

Maar tot voor kort waren niet al deze fietsen volledig beschikbaar; bij een aantal fietsen ontbrak er een gepast zitje, bij enkelen de aangepaste trappers en bij weer andere fietsen was het noodzaak om de ketting te bedekken met een passende kettingkast. De kosten van de reparatie zouden vrij hoog liggen, dus dit werd even uitgesteld.

Maar, dankzij teamwork en veel toewijding, zijn deze en andere reparaties onlangs  toch nog allemaal uitgevoerd op 15 fietsen. Het iniatief kwam van twee Nederlandse vrijwilligers, Dick en Marja, die er heil in zagen de fietsen op te laten knappen. Een deel van de fondsenwerving wilden zij wel voor hun rekening nemen. Daar het fietsen betreft waarvan de onderdelen uit de Verenigde Staten moeten komen, werd er van wat extra tijd uitgegaan voordat het project afgerond zou zijn.

Terwijl vrienden, familie en mede-kerkleden het project goedgeefs en enthousiast ondersteunden, ontwikkelde er echter in Israël een stressvolle situatie, met haar oorsprong in de Gazastrook. Vooral zuid-Israël kreeg erg te kampen met dagelijkse raketbeschietingen, sirenes en de bewoners in heel deze regio vonden zichzelf in de schuilkelders met amper tot geen slaap als resultaat. Ook de bewoners en het personeel van ADI Negev heeft hier bijzonder onder te lijden gehad, de bewoners werden permanent verhuisd naar de schuilkelders en activiteiten werden beperkt tot de nabije omgeving van deze ruimtes.

Maar al met al, ondanks dat de levering van de bestelde onderdelen even op zich liet wachten, uiteindelijk kwam -gelijk met relatief meer rust in het land- ook de bestelling binnen. De fietsenmaker ging gelijk aan de slag en dat leverde deze mooie foto’s op!

We zijn al hen die dit project hebben ondersteund enorm dankbaar en genieten enorm van het feit dat we bewoners èn personeel zien genieten van de opgeknapte fietsen op de mooie campus van ADI Negev.

Help ADI’s kinderen meer reden tot lachen te geven

We maken een verschil in de levens van Israëlische kinderen met ernstige en complexe beperkingen, en dat kunt u ook! Door één van onze vele levensveranderende projecten te sponsoren, stelt u onze kinderen in staat om een betekenisvol leven te leiden, ongeacht de ernst van hun beperkingen.