Een getalenteerde vrijwilliger uit Guatemala

Ontmoet onze geweldige vrijwilliger, Oscar Cruz. Oscar werd geboren en getogen in Guatemala maar vertrok later in zijn leven naar Costa Rica om als network engineer te werken.

Oscar kwam in juni 2018 naar Israël -tijdens Onafhankelijkheidsdag- en begon met vrijwilligerswerk bij een organisatie in Ein Karem (nabij Jeruzalem) waar hij met gehandicapten werkte. Later hoorde Oscar over ADI en na contact te hebben opgenomen met ons kantoor, werd Oscar in februari 2019 geaccepteerd in ADI’s internationale vrijwilligersprogramma.

Buiten de enorme liefde voor de bewoners en zijn toewijding te fungeren als soort van ‘vaderfiguur’ in het vrijwilligershuis, neemt Oscar ook graag de tijd voor een andere passie: schilderen. Deze passie deelt hij graag met zijn omgeving en menig medevrijwilliger staat dan ook al op papier.”

Al van jongs af aan geniet ik van tekenen maar dat werd wat serieuzer toen ik 29 jaar was en naar schilderklassen volgde aan de ‘Local Art School’ in Guatemala City.” Ook na zijn verhuizing naar Costa Rica bleef Oscar gepassioneerd en volgde les bij de bekende artiest Hugo Sanchez en later ook met Jose Vargas. “In het begin schilderde ik van alles en nog wat, maar ik kwam erachter dat ik het meest genoot van het schilderen van portretten en boerderijdieren”.

Zijn kunsten deelt hij graag met anderen in de praktijk, zo ook bij ADI. Oscar gaf zijn medevrijwilligers onlangs nog tekenlessen. Basisvormen, licht- en schaduwval en de kunst om in 3D te tekenen. Zij hadden er zichtbaar veel plezier aan. Het was een gezellige en creatieve workshop.

Bedankt Oscar!

Help ADI’s kinderen meer reden tot lachen te geven

We maken een verschil in de levens van Israëlische kinderen met ernstige en complexe beperkingen, en dat kunt u ook! Door één van onze vele levensveranderende projecten te sponsoren, stelt u onze kinderen in staat om een betekenisvol leven te leiden, ongeacht de ernst van hun beperkingen.