Hoog bezoek bij ADI Jeruzalem

Dinsdagmorgen, iets na 10.00u werd ADI Jeruzalem vereerd met een bezoek. Hoog bezoek! De onlangs aangetreden Nederlandse ambassadeur voor Israël, Hans Docter, bezocht samen met de eerste Ambassadesecretaris Wim Molenaar en Thirza Yunger, onze afdeling in Jeruzalem.

Na een warm welkom en introductie door de directrice, Shlomit Grayevski, werd het gezelschap rondgeleid. Verschillende klaslokaaltjes werden bezocht en er werd kennis gemaakt met de kinderen. ADI Jeruzalem heeft op het moment zes internationale vrijwilligers, waaronder drie uit Nederland. Joy, één van hen, ging vrolijk het gesprek aan met de bezoekers en legde uit waar haar vrijwilligerswerk in het klasje, uit bestond. Tevens werd er uitgelegd hoe een dag van de kinderen van ADI er zoal uitziet. Een gestructureerde indeling, met ruimte voor spelletjes, educatieve activiteiten en vooral ook liedjes.

Een ander aandachtspunt van het bezoek was de ontmoeting die maandelijks plaatsvindt tussen ADI Jeruzalem en verschillende organisaties in de Palestijnse gebieden. ADI Jeruzalem deelt de opgedane kennis en ervaringen met haar collega’s aldaar en deze meeting was de kick-off van een nieuwe seizoen aan ontmoetingen. Hierbij schoof de ambassadeur aan. Er werd benadrukt hoe “belangrijk het is om people-to-people-contact te bevorderen om de ontstane dogma’s en stigma’s tegen te gaan. Uiteindelijk zal juist de aanpak van onderaf, via de gewone mens, échte vrede bevorderen”.

ADI Jeruzalem telt ca. 80 permanente bewoners en ontvangt dagelijks bijna hetzelfde aantal aan bezoekende kinderen en jongvolwassenen voor verschillende soorten behandelingen, therapieën en persoonlijke aandacht die niet binnen de faciliteit wonen. Eén van deze vormen van therapie is hydrotherapie. Het zwembad wat door een groep donateurs mogelijk is gemaakt stelt de permanente bewoners en kinderen uit de gemeenschap in staat, thuis de benodigde therapie te ontvangen en daar het inpandig is, scheelt het de nodige stress die bij het heen- en weer brengen naar een zwembad in de buurt, gepaard ging.

ADI is continu bezig met ontwikkelen, groeien en het bevorderen van de woon- en leefomstandigheden van hen die het het meest nodig hebben, dit overtreft grenzen en verwachtingen. Vooral het laatste wordt door zowel de bewoners als de medewerkers in dank afgenomen.

Overweeg ook een bezoek aan ADI – laat het ons even weten via een emailtje: [email protected].

Help ADI’s kinderen meer reden tot lachen te geven

We maken een verschil in de levens van Israëlische kinderen met ernstige en complexe beperkingen, en dat kunt u ook! Door één van onze vele levensveranderende projecten te sponsoren, stelt u onze kinderen in staat om een betekenisvol leven te leiden, ongeacht de ernst van hun beperkingen.