Ik voel me verrijkt

Shalom, mijn naam is Kate. Ik kom uit Polen en ik werk nu meer dan een jaar als vrijwilliger in Israël. Bijna elke dag breng ik tijd door met de mooie bewoners van ADI Moriah in Gedera.

Voordat ik hier aankwam, had ik niet verwacht dat ik tijdens mijn verblijf in Israël zoveel prachtige dingen zou ervaren, zien, ontvangen en geweldige en interessante mensen van over de hele wereld zou ontmoeten.

Door persoonlijke relaties met ouders van kinderen en Moriah medewerkers, heb ik de gelegenheid om op een praktische manier meer over het Jodendom te leren. Elke vrijdag vier ik Shabbat met bewoners. Ik kan ook deelnemen aan Joodse feestdagen zoals Poerim, Pesach, Sukkot, Rosh Hashana en Chanoeka.

Daarnaast gaan we met andere vrijwilligers op excursie door Israël. We ervaren geweldige gastvrijheid en hebben veel plezier samen met Israëliërs. Mijn avontuur in Israël helpt me zeker om de Joodse religie beter te begrijpen. Ook als christen voel ik me verrijkt door Bijbelse plaatsen te zien en de Israëlische cultuur te ontmoeten.


Help ADI’s kinderen meer reden tot lachen te geven

We maken een verschil in de levens van Israëlische kinderen met ernstige en complexe beperkingen, en dat kunt u ook! Door één van onze vele levensveranderende projecten te sponsoren, stelt u onze kinderen in staat om een betekenisvol leven te leiden, ongeacht de ernst van hun beperkingen.