In de voetsporen van koning David

Vorige week mochten we onze geweldige vrijwilligers opnieuw ontmoeten en verwennen. Deze keer in Jeruzalem. Na een korte kennismakingsrondje en een rondleiding door ADI Jeruzalem, begaven we ons naar de Shuk, de markt in Jeruzalem. Een culinaire ontdekkingstocht stond ons te wachten. We zijn begonnen met het proeven van Israëlisch bier met pita, humus, olijven en uien. Dit werd gevolgd door het proeven van zeer zoete maar gezonde Halva (gemaakt van sesamzaad). Daarna ging het naar de verplichte falafel met een kleine samenstellingsshow – vliegende falafel ballen. Bij de “Etrogman”, een natuurmedicijnverkoper, mochten we zijn producten testen en verse sapjes proeven. Hoewel we allang tevreden waren, wachtte ons nog een laatste verrassing – Malava – een Jemenisch en zeer smakelijk gerecht. We hadden het geluk om een ​​zeer prominente kok te treffen bij het eten van de Malava: Jamie Geller. Ze vertelde ons iets over de Jemenitische keuken.

Met een voldaan gevoel vertrokken we richting “Ir David” (stad van David). We liepen door de oude stad, langs de historische muren en werden opgewacht door onze jonge gids. We hebben geleerd hoe het was in Davids tijd. Hoe hij zich op oorlog voorbereidde en waarom hij Jeruzalem tot zijn hoofdstad maakte. Waarom David de tempel niet mocht bouwen en nog veel, veel meer. De gids heeft de oudheid nieuw leven ingeblazen en door het lezen van psalmen en andere Bijbelgedeelten konden we ons een goede voorstelling maken. Het hoogtepunt was waarschijnlijk de wandeling door de ondergrondse watertunnel naar Siloam. Deze werd gebouwd door koning Hizkia om de watertoevoer voor Jeruzalem zeker te stellen in tijd van belegering door de Assyriërs.

Wat kunnen we nog meer zeggen? Alle vrijwilligers, heel erg bedankt dat je hier bent en ons steunt in ons belangrijke werk! Je bent geweldig!

Help ADI’s kinderen meer reden tot lachen te geven

We maken een verschil in de levens van Israëlische kinderen met ernstige en complexe beperkingen, en dat kunt u ook! Door één van onze vele levensveranderende projecten te sponsoren, stelt u onze kinderen in staat om een betekenisvol leven te leiden, ongeacht de ernst van hun beperkingen.