Joden en Arabieren werken hier soepel en respectvol samen

Ik ben nu een maand werkzaam met jongeren die een meervoudige handicap hebben. ADI heeft vier vestigingen in Israël, waarbij in totaal zo’n zevenhonderd bewoners intensieve zorg en begeleiding ontvangen. Religie en etnische achtergrond zijn bij plaatsing niet van belang.

Men streeft er naar om de zeer beperkte mogelijkheden van de bewoners zo optimaal mogelijk te benutten of te activeren. Baanbreker Hans met een cliëntDe leerkrachten en andere medewerkers van het multidisciplinair samengestelde team hanteren een zeer liefdevolle, geduldige en respectvolle benadering op basis van een zeer professionele houding. Er zijn zowel Joodse als Arabische medewerkers werkzaam, waarbij de samenwerking uitermate soepel en respectvol verloopt.

Volwaardig mens met potentieel
Het is heel bijzonder om te zie hoe deze zeer ernstig gehandicapte bewoners geactiveerd worden, om zo toch groei te creëren. En om ze het gevoel te geven dat ze als volwaardig mens worden gezien met een potentieel. Ik kan genieten van de momenten waarop je ziet hoe blij en tevreden de jongens in onze groep kunnen zijn. Hoewel ze dit niet kunnen uiten met woorden, doen ze dat met een glimlach of geluid.

Het laat mij zien dat de meest kwetsbaren in de samenleving passende zorg en begeleiding krijgen, waarbij de benadering geënt is op individuele verschillen. Een houding die te karakteriseren is als warm, spontaan, vreugdevol, positief en gevoed vanuit een sterk geloof.

Hans van Breukelen

Bron: http://nemnieuws.nl/2017/10/baanbreker-blog-hans/

Help ADI’s kinderen meer reden tot lachen te geven

We maken een verschil in de levens van Israëlische kinderen met ernstige en complexe beperkingen, en dat kunt u ook! Door één van onze vele levensveranderende projecten te sponsoren, stelt u onze kinderen in staat om een betekenisvol leven te leiden, ongeacht de ernst van hun beperkingen.