March of Life te gast bij ADI Negev-Nahalat Eran

ADI Negev – Nahalat Eran werd onlangs bezocht door een speciale delegatie van de organisatie ‘March of Life’. Deze delegatie wilde graag met eigen ogen aanschouwen wat de vele internationale vrijwilligers, waaronder Duitse vrijwilligers, in het dorp aan vrijwilligerswerk doen.

De March of Life-organisatie is opgericht door Jobst en Charlotte Bittner en wordt beheerd in samenwerking met ‘TOS Ministries’ uit Tübingen, Duitsland. Ervan overtuigd dat het de onverschillige stilte van de meerderheid was die de Holocaust mogelijk maakte – een onverschilligheid die vandaag de dag nog steeds de weg vrijmaakt voor antisemitisme- proberen de leden van March of Life een standpunt in te nemen door middel van individuele acties; een vorm van verzoening en bruggen bouwen in de hoop een betere toekomst te creëren.

Setti (Anna-Suzette), één van ADI Negev’s meest toegewijde vrijwilligers, werkt al voor het tweede jaar voor ADI Negev. Haar overgrootvader was één van de ingenieurs die Auschwitz bouwden, het archetypische concentratiekamp waar miljoenen joden de dood hebben gevonden.

Zowel Setti als haar ouders zijn zich terdege bewust van het feit dat de eerste mensen die door het naziregime werden geëlimineerd mensen met een handicap waren, door de verwrongen nazi-ideologie geïdentificeerd als een waardeloze last voor de samenleving en een flagrante antithese van de nazi-doctrine van het “superieure ras”.

Door persoonlijke betrokkenheid en vrijwilligerswerk bij ADI in Israël en door een aanzienlijk deel van haar leven te wijden aan het verbeteren van het leven van mensen met een handicap in het algemeen, neemt Setti een standpunt in, verklaart haar afwijzing van de acties van haar voorouders en helpt actief een betere toekomst te creëren die gebaseerd is op liefde, begrip, acceptatie en rechtvaardigheid.

Setti’s ouders zijn ook leden en vertegenwoordigers van March of Life en hebben hun dochter in het dorp bezocht. Ze staan ​​volledig achter haar activisme en zelfopoffering. En we kunnen niet stoppen haar te bedanken -bedankt, bedankt, bedankt, lieve Setti!

Help ADI’s kinderen meer reden tot lachen te geven

We maken een verschil in de levens van Israëlische kinderen met ernstige en complexe beperkingen, en dat kunt u ook! Door één van onze vele levensveranderende projecten te sponsoren, stelt u onze kinderen in staat om een betekenisvol leven te leiden, ongeacht de ernst van hun beperkingen.