Negev Burger?

Julia2Ik ben Julia Burgers en in de zomervakantie 2015 heb ik de mogelijkheid gekregen om 6 weken vrijwilligerswerk te doen bij de organisatie ADI-Negev in Israël. Zelf doe ik de opleiding HBO-verpleegkunde en ik werk al een paar jaar met veel plezier in de zorg. Het artikel over ADI in “Israël Aktueel” maakte mij erg enthousiast en ik wist meteen dat ik vrijwilligerswerk wilde doen bij deze organisatie.

Terugkijkend op deze bijzondere tijd kan ik niet anders zeggen dan dat ik een enorm gave tijd heb gehad! Ik heb zes weken gewerkt in een huis met 25 lichamelijk gehandicapte jongens/mannen. Ik weet nog goed dat ik de eerste dag binnenkwam als een nogal onzeker meisje, ik zie mijzelf daar nog staan tussen 25 gehandicapte mannen. Ik voelde mij hopeloos en vragen als “hoe ga ik contact leggen als ik de taal niet spreek?”, “Hoe maak ik überhaupt contact?” spookten door mijn hoofd. Maar binnen enkele dagen had ik mijn draai al gevonden en was ik helemaal in mijn element. Het mooiste moment van de dag was heel vroeg in de ochtend. Elke ochtend tussen 7 en 9 als de verzorgers bezig waren met het aankleden en wassen van de bewoners, nam ik een paar jongens mee naar buiten om te wandelen. Heerlijk rustig op het terrein en nog niet zo warm. Ik sprak de taal niet maar ik heb een hele bijzondere band opgebouwd met de jongens. Zoveel liefde heb ik voor hen gekregen en ik heb een ontzettend gave tijd gehad.

In deze tijd heb ik geleerd dat het heel belangrijk is om jezelf te blijven. Ik kreeg dit ook terug aan het einde van mijn tijd als vrijwilliger. Ik ben de hele periode oprecht en mijzelf gebleven en dit heeft geholpen om een band op te bouwen met de bewoners. Dit wil ik andere vrijwilligers ook meegeven! Ik heb zo’n mooie tijd gehad en ik kan het niet laten om ook dit jaar weer een paar weekjes te komen helpen!

Help ADI’s kinderen meer reden tot lachen te geven

We maken een verschil in de levens van Israëlische kinderen met ernstige en complexe beperkingen, en dat kunt u ook! Door één van onze vele levensveranderende projecten te sponsoren, stelt u onze kinderen in staat om een betekenisvol leven te leiden, ongeacht de ernst van hun beperkingen.