Proefkonijnen

Het begon met een opmerkelijk initiatief van Ds. Kaptein van de Commissie Israël van de landelijke Hersteld Hervormde Kerk. Een aantal jongelui die met hem op een jongerenreis naar Israël waren geweest wilden daar graag vrijwilligerswerk gaan doen. Hij wilde dit initiatief graag ondersteunen en kwam met het idee om de jongeren na hun middelbare schoolexamen zes weken vrijwilligerswerk bij ADI te laten doen. De commissie bood aan dit initiatief te sponsoren. Wat is er beter dan een zinvolle invulling van zo’n lange zomervakantie? Ze moesten er wel de diploma-uitreiking voor missen, maar daarentegen hebben ze in hun vrije dagen veel moois in Israël mogen beleven.

Mocht dit voor herhaling vatbaar zijn, zal dit een jaarlijks initiatief worden. Om dit te bevorderen is Ds. Kaptein zelf een aantal dagen op bezoek gekomen met zijn zoon, een professionele videograaf bij Imoti, om een promotievideo te maken.

Wat ervaringen van de jongelui:

“De eerste dagen vond ik lastig, omdat ik overal aan moest wennen. Nu, een paar werken verder, heb ik het onwijs naar m’n zin en wil ik nog langer blijven.”

“Een fantastische ervaring om wat voor je naasten te betekenen. Je investeert in anderen waar je heel veel voor terug krijgt.”

“Ik ben blij dat ik 6 weken lang er voor deze mensen mag zijn, ze liefde mag geven en mooie momenten met ze mag maken! Het zijn misschien maar kleine dingen die je voor ze doet, maar als ik hun glimlach zie maakt dat voor mij alles goed. Ik ben blij dat ik deze tijd met hun heb mee mogen maken.”

“Wat heb ik een fantastische tijd meegemaakt in ADI Negev! De diplomauitreiking moest ik er voor missen, maar deze ervaring wilde ik al helemaal niet missen…. De bewoners geven je zo veel energie wanneer je ze eenmaal goed leert kennen; dat maakt dat je met een glimlach weer terug naar huis fietst ❤”

 

Help ADI’s kinderen meer reden tot lachen te geven

We maken een verschil in de levens van Israëlische kinderen met ernstige en complexe beperkingen, en dat kunt u ook! Door één van onze vele levensveranderende projecten te sponsoren, stelt u onze kinderen in staat om een betekenisvol leven te leiden, ongeacht de ernst van hun beperkingen.