Tulpen voor ADI

Het is een regenachtige vrijdagmorgen in Jeruzalem. Het is druk in het verkeer en ik moet goed opletten, ondertussen de vele plassen ontwijkend. Het is een bijzondere dag want vandaag zullen er tulpenbollen vanuit Nederland worden overhandigd aan de manager van ADI Jeruzalem door een paar vrijwilligers vanuit Nederland.

Aan mij de eervolle taak om de vrijwilligers samen met Shagra Evers, werkzaam voor ADI, een rondleiding te geven door het pand. De regen die met bakken uit de lucht valt weerhoudt de vrijwilligers niet van hun taak en met twee grote dozen vol tulpenbollen arriveren de vijf vrijwilligers bij ADI. Ze begroeten ons enthousiast en nemen geïnteresseerd deel aan de rondleiding. De kinderen worden met liefde begroet en er wordt zelfs samen met hen muziek gemaakt!

‘‘Woorden schieten tekort – wij zijn jullie heel dankbaar.’’

Namens Christenen voor Israël worden er ieder jaar tienduizenden tulpenbollen uit Nederland uitgedeeld onder de inwoners van Israël. Dit ter bemoediging en als troost; het is een teken van vriendschap en verbondenheid. Het uitdelen gebeurt door een team van vrijwilligers. Ook de organisatie ADI mocht weer tulpenbollen in ontvangst nemen. ADI is Israëls grootste zorgnetwerk voor kinderen en jongvolwassenen met ernstige verstandelijke en lichamelijke beperkingen.

De manager neemt de tulpenbollen uit Nederland glimlachend in ontvangst. Namens ADI en alle kinderen, afhankelijk van de zorg van ADI, spreekt zij haar waardering uit naar alle donateurs uit Nederland. ‘‘Met jullie hulp kunnen wij de juiste specifieke zorg geven aan de kinderen. Woorden schieten tekort – wij zijn jullie heel dankbaar.’’

 

Help ADI’s kinderen meer reden tot lachen te geven

We maken een verschil in de levens van Israëlische kinderen met ernstige en complexe beperkingen, en dat kunt u ook! Door één van onze vele levensveranderende projecten te sponsoren, stelt u onze kinderen in staat om een betekenisvol leven te leiden, ongeacht de ernst van hun beperkingen.