Van Opheusden naar de Negev

Hallo allemaal! Wij zijn Gerdien (27) en Peter (34) uit Nederland. Wij zijn inmiddels 6 jaar gelukkig getrouwd, wonen in Opheusden en zijn sinds september deel van ADI’s internationale vrijwilligersprogramma in het mooie zorgdorp ‘ADI Negev – Nachalat Eran’ in Zuid-Israël.

We zijn enorm dankbaar voor deze mogelijkheid en voelen ons gezegend dat we op een praktische manier kunnen helpen. We hopen voor minimaal één jaar vrijwilligerswerk te kunnen doen. We hebben op het moment nog geen kinderen, maar we kijken er naar uit om op het juiste moment gezegend te worden met ons eigen gezin.

We zijn belijdende Christenen en Jezus speelt een grote rol in ons dagelijks leven, we lezen elke dag de bijbel. We zijn hier enkele jaren geleden op vakantie gekomen en sinds die tijd vaker hier geweest. Het is bijzonder om in het land van de Bijbel rond te wandelen, de Bijbelse feesten mee te vieren en de cultuur te proeven. Hierdoor begrijp je de cultuur en de setting waarin de Bijbel is geschreven, veel beter! Dit is zeker één van de drijfveren die ons tot vrijwilligerswerk heeft gebracht.

De diversiteit van Israëls bevolking is uniek en één van de dingen die Israël tot een speciaal en het mooiste land op de wereld maakt. Die verscheidenheid in de bevolking zien we hier bij ADI ook bij bezoekers, personeel en bewoners van het zorgdorp. Dat is wel heel speciaal.

Vorig jaar tijdens een bezoek aan Israël, voelden we allebei enorm de behoefte om hier een jaar of langer vrijwilligerswerk te doen. Al in augustus 2019 besloten we dat we vrijwilligerswerk wilden doen in Israël, maar we wisten toen natuurlijk nog niet dat Corona roet in het eten zou gooien.

We voelen dat God ons heeft opgedragen om de bewoners en het personeel van ADI bij te staan. Juist nu, tijdens deze moeilijke dagen van Corona. En we zien het als een voorrecht om deel te kunnen zijn van hen die voor deze bewoners zorgen. We groeten ieder die we tegenkomen op de mooie campus van ADI Negev. Van de bewaker bij de poort, tot de medewerkers en medevrijwilligers in de cafetaria waar wij onze lunch krijgen voorgeschoteld.

We zijn hier relatief gezien nog maar kort, maar de bewoners zijn nu al een groot deel van ons leven en het gevoel van verbondenheid met hen, is sterk. We genieten van ons werk, van het wandelen met de bewoners, hen verzorgen en op verschillende manieren met hen communiceren. Ze hebben speciale behoeften, maar meer dan dat, zij zijn kostbare geschenken voor ons, ze helpen ons groeien en brengen elke dag een grote glimlach op ons gezicht.

We zijn enorm blij en het voelt als een verrijking om met gehandicapten te werken. Wanneer je aan het eind van de dag een kus van een doorgaans, onrustige en vaak gestreste bewoner krijgt, maakt dat het weer helemaal goed. Wat een cadeau hier te zijn!

We kijken enorm uit naar het aankomende jaar vrijwilligerswerk bij ADI!

Help ADI’s kinderen meer reden tot lachen te geven

We maken een verschil in de levens van Israëlische kinderen met ernstige en complexe beperkingen, en dat kunt u ook! Door één van onze vele levensveranderende projecten te sponsoren, stelt u onze kinderen in staat om een betekenisvol leven te leiden, ongeacht de ernst van hun beperkingen.