Vrijwilliger in de wasserij

Ik ben Silke uit Duitsland, vrijwilliger bij ADI sinds 31 oktober 2019.

Ik werkte de eerste twee maanden in een klas op de verpleegafdeling, daarna drie maanden in Jeruzalem en ben sinds eind maart weer hier bij ADI Negev.

Vanwege de beperkingen in verband met het Corona-virus kon ik niet teruggaan naar mijn les. Omdat veel medewerkers tijdelijk niet aan het werk waren, was ik de eerste vrijwilliger die meehielp in de wasruimte.

Ik neem graag een kijkje achter de schermen. Het verruimt mijn horizon en laat zien hoeveel mensen er betrokken zijn om het leven in het dorp tot een succes te maken. Door middel van dit verhaal wil ik overbrengen wat ik heb geleerd op deze belangrijke plek bij ADI Negev, een plek waar ik van houd!

‘s Morgens brengt Miki, onze zeer gewaardeerde chauffeur (en meer dan alleen een chauffeur) bij ons de zakken vuile was. Vanaf 13.00 uur begint hij met het distribueren van het gewassen, gedroogde, gevouwen en gesorteerde wasgoed over de verschillende locaties binnen de ADI Negev-campus.

Twee van mijn collega’s, Anat en Sima, werken allebei meer dan 12 jaar bij ADI! In de wasruimte staan ​​vijf wasmachines voor elk 35 kilo wasgoed met een wascyclus van 40 minuten.

De wasmachines zijn zo geïnstalleerd dat ze kunnen worden geopend in een ander deel van de wasruimte, waar het gewassen wasgoed wordt verwijderd en naar de drogers wordt overgebracht. Ik schat dat er gemiddeld tussen de 500-700 kg wasgoed per dag door ons wordt verwerkt. Hoeveel handdoeken, lakens, truien, joggingbroeken, slabbetjes, T-shirts, jeans, kousen en kussens zijn dat? Ik heb het nog niet geteld.

Ik ben erg blij dat ik hier werk.

Als lunch krijg ik een zeer smakelijke veganistische maaltijd, verzorgd door de keuken. Door mijn tijd bij de wasserette leerde ik veel verschillende mensen kennen met heel verschillende taken, zoals degenen die verantwoordelijk zijn voor de tuinen, de zeer vriendelijke schoonmaaksters en degenen die verantwoordelijk zijn voor de aankoop. U ziet: een zeer interessante plek met veel mensen die niet rechtstreeks met de bewoners werken, maar wel veel bijdragen aan het welzijn van de bewoners! Ik raad deze werkplek ten zeerste aan bij ADI!

Help ADI’s kinderen meer reden tot lachen te geven

We maken een verschil in de levens van Israëlische kinderen met ernstige en complexe beperkingen, en dat kunt u ook! Door één van onze vele levensveranderende projecten te sponsoren, stelt u onze kinderen in staat om een betekenisvol leven te leiden, ongeacht de ernst van hun beperkingen.