Vrijwilligers Herinneren

Vorige week hadden we weer een vrijwilligersdag. Deze keer op een bijzondere dag, want het was Yom HaShoah (Holocaust Herinneringsdag) in Israël. We begonnen de dag bij ADI Gedera met twee minuten stilte ter herinnering terwijl de sirene afging om tien uur. Daarna kregen we een rondleiding bij ADI, zagen een workshop waar de bewoners producten van klei maakten en hadden plezier met de bewoners op de speelplaats. ADI voorzag ons van een lekkere lunch, waarna we doorreisden naar de Moshav Nir Galim. Dit dorp is in 1949 gesticht door voornamelijk Hongaarse Holocaust overlevenden. Zij hebben ook Beit Ha-Edut (Huis van getuigenis) gebouwd, waarin vooral aandacht geschonken wordt aan de inzet van de Hongaarse Joden om zoveel mogelijk Joden te redden in het laatste jaar van de oorlog. We kregen een georganiseerde toer en zagen een zeer indrukwekkende interactieve film. Daarna hadden we tijd in een restaurant in Asdod om hierover na te praten en het verhaal te horen van Tsipi wiens ouders beiden Auschwitz overleefd hebben en daarna medeoprichters werden van Nir Galim.

De dag werd op een ontspannen manier afgesloten op het strand van Asdod. Al met al een ontroerende, indrukwekkende en leerzame dag.

Help ADI’s kinderen meer reden tot lachen te geven

We maken een verschil in de levens van Israëlische kinderen met ernstige en complexe beperkingen, en dat kunt u ook! Door één van onze vele levensveranderende projecten te sponsoren, stelt u onze kinderen in staat om een betekenisvol leven te leiden, ongeacht de ernst van hun beperkingen.