Vrijwilligers in actie

Dinsdag 2 oktober was het weer zo ver, vrijwilligersdag! Alle bij ADI werkzame vrijwilligers van de verschillende vestigingen ontmoetten elkaar deze keer in Jeruzalem. Omdat er weer veel nieuwe vrijwilligers zijn, was het een mooie gelegenheid om elkaar eens te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Binnen ons vrijwilligersteam worden verschillende landen vertegenwoordigd. Op dit moment zijn er vrijwilligers uit Nederland, Polen, Taiwan, Duitsland, VS, UK, Moldavië, Frankrijk, Nicaragua en Mexico. Verschillende culturen komen samen en met elkaar staan wij klaar voor de bewoners in ADI.

De vrijwilligersdag werd deze maand wat anders vorm gegeven dan gebruikelijk. De vrijwilligers werden een deel van de dag ingezet om te helpen bij de georganiseerde ADI fair. Een groot familiefeest met zowel een volwassenen- als een kinderprogramma. Voor de kinderen was er van alles te doen, zoals dansen, knutselen, schminken, theater etc. Volwassenen konden deelnemen aan diverse workshops, er was een gastspreker en het geheel werd opgeluisterd met muziek. Dit alles werd georganiseerd als sponsoring voor ADI en om ADI bij een breder publiek bekend te maken. De vrijwilligers waren te herkennen aan de felgroene T-shirts en straalden veel enthousiasme uit. De foto’s hieronder geven een goede impressie van het feest.

Uiteraard moest er ook wat historie worden gesnoven in Jeruzalem en tussen het werk door werden de vrijwilligers in groepjes door de Western Wall tunnels geleid. De Western Wall is een van de meest magnifieke en belangrijke overblijfselen in Jeruzalem uit de tijd van de Tweede Tempel, die ongeveer 2000 jaar geleden werd verwoest. De Western Wall strekt zich uit over bijna een halve kilometer, maar vandaag de dag is slechts een gedeelte daarvan met het blote oog waar te nemen. De rondleiding door de Western Wall tunnels gaf ons de mogelijkheid om het verborgen gedeelte van de muur te zien. Een interessante “touch” aan deze dag!

Help ADI’s kinderen meer reden tot lachen te geven

We maken een verschil in de levens van Israëlische kinderen met ernstige en complexe beperkingen, en dat kunt u ook! Door één van onze vele levensveranderende projecten te sponsoren, stelt u onze kinderen in staat om een betekenisvol leven te leiden, ongeacht de ernst van hun beperkingen.