Vrijwilligers in Sukkot-sfeer

sukot

Vlak voor Sukkot (loofhuttenfeest) hadden we weer een vrijwilligersdag in Jeruzalem! Het was een mooie gelegenheid voor de vrijwilligers om wat te leren van de joodse religie en gebruiken deze tijd van het jaar. Na een kennismaking en rondleiding in ADI Jeruzalem, liepen we naar de Shuk (markt) waar we een bezoek brachten aan de “Arbat HaMinim” markt. Deze markt is slechts 1x per jaar te zien, de week voor Sukkot. Daar kopen de religieuze joden hun “Arbat HaMinim” (let. de vier soorten), die ze nodig hebben voor de diensten tijdens Sukkot. Daarna genoten we van een lokale lunch, Falafel en Shoarma.

Met vernieuwde energie liepen we door naar Nachlaot, een beroemde wijk vlakbij de markt. Onze gids had veel leuke verhalen en anekdotes te vertellen. We hoorden verhalen van beroemde bewoners en hadden de kans om een korte blik te werpen in de strikt orthodoxe wereld van de religieuze joden. Ieder pleintje en balkon stond vol met prachtige Sukkot (loofhutten).

Na de rondleiding aten we een ijsje op de markt en gingen terug naar ADI waar we deze geslaagde dag afsloten met de grappige, maar ook instructieve Israëlische film “Ushpizin”, waarin we alles wat we die dag gezien hadden weer terugzagen. Zeer de moeite waard!

Alle vrijwilligers, hartelijk dank namens ADI!

We need your support!

By donating to ADI Israel, YOU will help us meet our goal to enable each child, regardless of the severity of disability.