Vrijwilligers op reis naar Gush Etzion

Vorige week mochten we een zonnige dag doorbrengen in Gush Etzion met onze geweldige vrijwilligers.

Helaas is Gush Etzion – een regio ten zuiden van Jeruzalem – de laatste jaren niet positief in het nieuws geweest. Bijna elke dag waren er terroristische aanslagen in de regio. Gelukkig is de situatie de laatste maanden wat rustiger geworden, ook vanwege de sterke aanwezigheid van het Israëlische leger.

Het was voor onze vrijwilligers bijzonder om deze mooie en bloeiende regio te leren kennen, haar geschiedenis dichterbij te brengen en om het dagelijks leven van de lokale bevolking daar te zien.

We hadden het geluk om de ex-burgemeester van Gush Etzion – Moshe Saville – bereid te vinden om ons een rondleiding te geven. We ontmoetten elkaar in Mizpor HaElef, een uitkijkpunt, in Neve Daniel. Daar liet hij ons de verschillende nederzettingen zien en legde uit hoe goed de samenwerking met de Arabieren in werkelijkheid is.

Vanaf daar reden we een korte afstand naar de Gush-kruising – de plaats waar de laatste jaren de meeste aanvallen op burgers en soldaten hebben plaatsgevonden. Precies op dit punt hebben vrijwilligers de “Pinat Chama” opgericht. Een plaats van rust en ontspanning voor de Israëlische soldaten, waar ze gratis gedoneerde cakes, soep, drankjes, enz. kunnen eten. Na een korte ontmoeting met de soldaten en een paar foto’s reden we naar ons volgende programmapunt – Petel BaHar.

Petel BaHar betekende fruitplukken! We mochten zoveel eten als we wilden of konden. De onbespoten vruchten smaakten geweldig! Er waren bramen, frambozen, kersen, aardbeien enz.

Na deze heerlijke vruchten, was er nog steeds ruimte voor het verplichte Israëlische eten: humus, falafel, salade en verse limonade in het restaurant Humus BaArtez.

Met een gevulde maag reden we naar ons laatste programmapunt – het Kfar Etzion Museum – om een ​​film te zien over de geschiedenis van Gush Etzion kort voor de geboorte van de staat Israël. Het was erg indrukwekkend, maar één ding was ook duidelijk: We houden van en vieren het leven!

Help ADI’s kinderen meer reden tot lachen te geven

We maken een verschil in de levens van Israëlische kinderen met ernstige en complexe beperkingen, en dat kunt u ook! Door één van onze vele levensveranderende projecten te sponsoren, stelt u onze kinderen in staat om een betekenisvol leven te leiden, ongeacht de ernst van hun beperkingen.