Vrijwilligers Uitje naar Jeruzalem

Vorige week hadden we weer een uitstapje voor al onze vrijwilligers uit het buitenland. Helaas konden er een aantal niet, maar we waren met z’n 14-en. We verzamelden bij ADI Jerusalem, waar we een rondleiding kregen door het gebouw. Behalve voor de vrijwilligster die momenteel daar werkt, was het interessant voor de deelnemers om een andere locatie te zien dan degene waar ze zelf werken. Onder het genot van drinken en versnaperingen bespraken we met elkaar wat goed gaat en wat minder goed gaat in het vrijwilligersprogramma. Er was voldoende input, waardoor het lunchtijd was voordat we het doorhadden.

Op weg naar de lunch liepen we wat over de Mahane Yehuda, waar iedereen kon genieten van alle geuren, kleuren en geluiden. Onze lunch locatie was Pinati (http://pinati.co.il/) waar we ons de hummus en andere Midden Oosterse specialiteiten goed deden smaken! Na de lunch hadden we echt behoefte aan wat beweging en liepen we naar de oude stad. We slenterden wat door de nauwe straatjes en eindigden bij de zg. Kotel Tunnels. Daar kregen we een heel enthousiaste rondleiding langs de fundamenten van de steunmuur van het tempelplein. Indrukwekkend om dit meer dan 2000 jaar oude bouwwerk te kunnen ervaren en tot op een steenworp afstand te komen van de “funderingsrots van de aarde” waar het Heilige der Heiligen gestaan geeft voordat de tempel verwoest werd door de Romeinen.

Na de toer liepen we via de “Via Dolorosa” terug richting Yafo-gate en stonden we af en toe nog even stil bij historische plaatsen onderweg.

Daarmee werd het officiële programma afgesloten en ging iedereen zijns of haars weegs, waarbij de meesten nog even in de oude stad ronddoolden.

Al met al een heel geslaagde dag met een groep geweldige vrijwilligers uit Polen, Duitsland, Amerika, Urk en Nederland.

Help ADI’s kinderen meer reden tot lachen te geven

We maken een verschil in de levens van Israëlische kinderen met ernstige en complexe beperkingen, en dat kunt u ook! Door één van onze vele levensveranderende projecten te sponsoren, stelt u onze kinderen in staat om een betekenisvol leven te leiden, ongeacht de ernst van hun beperkingen.