Vrijwilligers Velddag!

Op een zeer warme dag in de Negev mochten we onze vrijwilligers uitnodigen voor een iets andere vrijwilligersdag.

We ontmoetten elkaar in ADI Negev om onze nieuwe vrijwilligers uit Gedera en Jeruzalem het speciale dorp in de Negev te laten zien.

Na de rondleiding en een heerlijke lunch gingen we op bezoek bij een struisvogelboerderij in de buurt. Sophia, de eigenaresse, vertelde ons hoe zij en haar man de eerste 10 bebroedde struisvogeleieren uit Zuid-Afrika naar Israël hadden gesmokkeld aan het begin van de jaren tachtig en hoe de struisjes tijdens de vlucht uit het ei begonnen te komen…. Hoe nog eens 28 eieren volgden en zij de struisvogelboerderij begonnen. Daarna kregen we de fysiologie van een struisvogel uitgelegd. Zijn hersenen wegen bv maar 8 gram. Een zeer fascinerend dier. Op het einde mochten we op verse eieren staan ​​- zonder gevaar dat ze zouden breken. We hadden zelfs een surrogaat vader in ons midden J. En natuurlijk kon het voeren niet ontbreken.

Ons volgende programmapunt voor deze dag bracht ons naar Yona, in de nabijgelegen Moshav Peduim. Daar gingen we aardappels rooien. Daarna wassen, schillen, snijden, frituren en…. eten. Terwijl Yona de patatten frituurde en ons een heerlijke maaltijd bereidde, reden we met de tractor een rondje door citroenvelden en een prachtige wadi in de buurt. Daarna hebben we pitabrood gemaakt en onze eigen geoogste patat opgegeten.

Alles bij elkaar een heel mooie dag met geweldige mensen!

Help ADI’s kinderen meer reden tot lachen te geven

We maken een verschil in de levens van Israëlische kinderen met ernstige en complexe beperkingen, en dat kunt u ook! Door één van onze vele levensveranderende projecten te sponsoren, stelt u onze kinderen in staat om een betekenisvol leven te leiden, ongeacht de ernst van hun beperkingen.