Vrijwilligersdrukte in de Negev

Bij ADI Negev hebben we momenteel een record aantal aan vrijwilligers (22). Dat geeft wel de nodige druk in de twee vrijwilligershuizen, maar de vrijwilligers uit Duitsland, Engeland, Nederland, Nicaragua, Paraguay, Puerto Rico en Zuid-Afrika maken er het beste van. Een zeer stressvol moment was toen het luchtalarm afging vorige week t.g.v. de rakettenregen vanuit Gaza. Een aantal van onderstaande foto’s tonen de groepsbijeenkomst om hier met elkaar verwerking aan te geven. Enige getuigenissen van de vrijwilligers:

“Hoewel de situatie stressvol was, voelde ik dat het ons als groep met elkaar verbond. Persoonlijk voelde ik me een vader en ik voelde me veel beter dat ik verantwoordelijk kon zijn voor de jonge vrouwen. Ik bleef de hele nacht op met een andere man en het was een geweldige kans om elkaar beter te leren kennen!”

“We waren in de bioscoop in Beer Sheva en plotseling stopten ze de film en mensen om ons heen liepen naar buiten en praatten in het Hebreeuws. Het was frustrerend om niet te weten en te begrijpen wat er gebeurde. Er was een heel aardige mevrouw die zag dat we de taal niet spraken, dus vroeg ze ons waar we vandaan kwamen en gaf ze ons wat snoep om te ontspannen. Het gaf ons een veel beter gevoel.”

“We waren samen in Ofakim toen het alarm ging. Sommige jonge vrouwen waren erg zenuwachtig dus ik probeerde de situatie te beheersen, ik praatte tegen de groep en vroeg aan elke vrouw hoe ze zich voelde. Wat me hielp is het lied dat we in de kerk zingen, het speelde in mijn hoofd en ik voelde me veilig. Na een tijdje in Ofakim gebleven te zijn besloten we samen naar huis in Maslul terug te keren. Toen we aankwamen, hebben we samen gebeden en het hielp ons allemaal om ons beter te voelen.”

Help ADI’s kinderen meer reden tot lachen te geven

We maken een verschil in de levens van Israëlische kinderen met ernstige en complexe beperkingen, en dat kunt u ook! Door één van onze vele levensveranderende projecten te sponsoren, stelt u onze kinderen in staat om een betekenisvol leven te leiden, ongeacht de ernst van hun beperkingen.