Vrijwilligersuitje in Jeruzalem

Ons maandelijks vrijwilligersuitje was deze keer in Jeruzalem. Er zijn op dit moment ruim 30 buitenlandse vrijwilligers actief bij ADI, in Jeruzalem, Gedera en de Negev. We deelden op in twee groepen.

De eerste groep begon bij het Gush Katif Museum waar ze meer leerden over de geschiedenis en ontruiming ruim 10 jaar geleden van Gush Katif (de Joodse dorpen in de Gazastrip) en de impact ervan op de Israëlische bevolking.

De tweede groep begon met een rondleiding in onze vestiging in Jeruzalem. Daarna ontmoetten we elkaar op de Shuk (markt) waar we een Scavengerhunt/fotosafari deden in kleine groepjes. De groepjes moesten van allerlei zaken foto’s nemen, bv. van de kleinste groente, de grootste vrucht, zaken van verschillende kleuren, iets grappigs, iets stinkends, groepsfoto met een soldaat, politieman of muzikant etc. etc. Dit heeft prachtige en creatieve foto’s opgeleverd!

Daarna ging de tweede groep naar het Gush Katif Museum  en ging de eerste groep boodschappen doen voor de barbecue en deze voorbereiden in het Shachar park midden in Jeruzalem. We hebben lekker met elkaar gegeten en er was tijd voor vrijwilligers van verschillende locaties om elkaar beter te leren kennen. Het was een gezellige boel! We kijken al weer uit naar de volgende keer. Ben jij er dan ook bij?

Help ADI’s kinderen meer reden tot lachen te geven

We maken een verschil in de levens van Israëlische kinderen met ernstige en complexe beperkingen, en dat kunt u ook! Door één van onze vele levensveranderende projecten te sponsoren, stelt u onze kinderen in staat om een betekenisvol leven te leiden, ongeacht de ernst van hun beperkingen.