Jeruzalem Vrijwilligersuitje

Gisteren hadden we, sinds lange tijd, de eerste excursie met onze vrijwilligers uit Jeruzalem. Deze vrijwillig(st)ers, die via de Duitse vrijwilligersorganisatie ‘Dienste in Israel’ bij ADI terecht zijn gekomen en 9 maanden bij ons zullen blijven, hebben het volgens hun berichten enorm naar hun zin! En om het nog leuker te maken, besloten we delen van de stad te bezoeken die niet onder de ‘klassieke’ toeristische bestemmingen vallen. Onze keuze was daarom het pitoreske ‘Nachla’ot’, een klein wijkje dat achter de ‘Machane Yehuda’-markt ligt gesitueerd.

Met behulp van de ‘Israelscaventures’-applicatie, ontdekten we de hoekjes en gaatjes van de buurt, leerden we over oprichter Sir Moses Montefiore en de synagogen, die oorspronkelijk pubs waren. Dit zorgde voor een aangename en creatieve ochtend. Hongerig dat we waren, genoten we van ‘sabich’ -een gepast en Irakees alternatief voor falafel!- en ontspanden we op het dakterras van ons kantoor aan Jaffa straat. Een heerlijke afsluiting van een zeer geslaagde ontdekkingstocht!

Help ADI’s kinderen meer reden tot lachen te geven

We maken een verschil in de levens van Israëlische kinderen met ernstige en complexe beperkingen, en dat kunt u ook! Door één van onze vele levensveranderende projecten te sponsoren, stelt u onze kinderen in staat om een betekenisvol leven te leiden, ongeacht de ernst van hun beperkingen.