Vrijwilligerswerk bij ADI

Thomas en Erica Wierks werkten 2 maanden als vrijwilliger voor ADI en zijn net weer in Nederland. Ze blikken terug op hun tijd!

We zijn nu een week weg bij ADI en we hebben echt een hele mooie tijd gehad.

De eerste week was behoorlijk zwaar, omdat we meteen in het diepe werden gegooid en we geen idee hadden waar we terecht zouden komen. Uiteindelijk hebben we beide een andere klas gekregen om mee te helpen met eten geven en de jongeren aandacht en liefde te geven.

In de eerste week bij ADI keek ik (Erica) hoe de medewerkers van ADI te werk gingen en wat ik zou kunnen doen. Daarna ben ik begonnen met het helpen om de jongeren eten te geven en hen te helpen bij de dagbesteding. Ook heb ik een band opgebouwd met de jongeren. Het is erg leuk om de jongeren een leuke dag te geven. Wanneer ik ze aandacht gaf, zag ik een lach op hun gezicht. Het is heel bijzonder om dit te zien. Het was een ervaring om dit gedaan te hebben en ik heb veel geleerd van deze tijd!

Na 2 weken ben ik (Thomas) begonnen met de jongeren helpen met lopen en op te tillen met de tillift, zodat ze een beetje beweging krijgen. Het was erg leuk om te doen, omdat je ook ziet hoe fijn de meesten het vinden om even uit de rolstoel te komen en persoonlijke aandacht te krijgen.

We hebben ook echt veel liefde en waardering terug gekregen van de medewerkers van ADI. Ook is het mooi om te zien dat deze Joodse organisatie net zo goed voor de Arabische kinderen zorgt als voor de Joodse.

We komen veranderd terug uit Israël. De liefde die de Joden hebben voor deze speciale kinderen is heel bijzonder, maar ook de ervaring in Israël zelf heeft ons enorm veranderd. De gastvrijheid en liefde die het volk geeft, is enorm mooi.

We hebben zoveel kunnen leren van gastvrijheid van de Joden en hoe zij gasten behandelen. Ze nodigen je uit om mee te eten en anderen om te blijven slapen, al hebben ze maar 1 bed. Dan slapen ze zelf gewoon op de bank. Het is bijzonder hoe serieus zij hun geloof nemen en het overal op betrekken en God zo dankbaar zijn voor alles wat ze hebben.

We hebben er een tweede familie bij!

Shalom.
https://www.facebook.com/EoMetterdaad/videos/1523869887697520/

Bron: https://metterdaad.eo.nl/projecten/afgeronde-projecten/gehandicaptenzorg-in-israel-2017/vrijwilligerswerk-bij-ADI

Help ADI’s kinderen meer reden tot lachen te geven

We maken een verschil in de levens van Israëlische kinderen met ernstige en complexe beperkingen, en dat kunt u ook! Door één van onze vele levensveranderende projecten te sponsoren, stelt u onze kinderen in staat om een betekenisvol leven te leiden, ongeacht de ernst van hun beperkingen.