Wandeling in de geschiedenis

Op een zonnige februari-dag ontmoetten onze vrijwilligers elkaar opnieuw voor een samenzijn in de heilige stad. Eerst bracht de reis hen naar de Mahane Yehuda Shouk voor een bierproeverij. Na het verkennen, de bezienswaardigheden, geuren en smaken van deze oosterse winkelbazar, wachtte een culinaire traktatie uit het Midden-Oosten – humus en pita – op hen net om de hoek.

Na de voedzame maaltijd was de wandeling naar de oude stad en de Joodse wijk een ontspannende gebeuren voor de vrijwilligers om te kletsen en hun ervaringen uit te wisselen.

Voor velen was het uitzicht op de Kotel (de klaagmuur) een eerste ervaring en zeker een indrukwekkende ervaring. Er wachtte al een gids en de vrijwilligers betraden vervolgens de ondergrondse wereld van de oude stad van Jeruzalem met zijn historische en architectonische geheimen om onthuld te worden.

De tour was indrukwekkend: van oude rituele baden – mikvot – tot de massieve stenen van de westelijke muur en een gloednieuwe ondergrondse synagoge. Moe, maar zeker onder de indruk, kwamen de vrijwilligers terug in het daglicht.

Wandelen in de voetsporen van de oude geschiedenis is een opwindend onderdeel van ADI’s vrijwilligersprogramma en dit specifieke uitje eindigde met een perfect zicht op de oude westelijke steunmuur van het tempelplein.

Help ADI’s kinderen meer reden tot lachen te geven

We maken een verschil in de levens van Israëlische kinderen met ernstige en complexe beperkingen, en dat kunt u ook! Door één van onze vele levensveranderende projecten te sponsoren, stelt u onze kinderen in staat om een betekenisvol leven te leiden, ongeacht de ernst van hun beperkingen.