Woestijngangers

Gisteren was het weer zo ver. We konden opnieuw onze geliefde vrijwilligers een dag verwennen! Dus hebben we hen meteen naar de woestijn gestuurd . ‘s Morgens om 10.30 uur begon ons avontuur met onze gids Shelley Brinn (Tour Adumim) in de stad Maale Adumim. We leerden hoe Maale Adumim ontstond, welke dorpen er in het gebied zijn, over bedoeïenen die zich vestigden in de regio Maale Adumim en natuurlijk over de Bijbelse verhalen die hier plaatsvonden. In een lange karavaan van 8 auto’s gingen we naar de woestijn om thee te drinken en pitas te maken met een bedoeïen. Abdullah vertelde ons over zijn jeugd, de lange weg naar school die hij te voet of met de ezel moest afleggen iedere dag, totdat hij besloot te stoppen om als herder te gaan werken. Hij vertelde ons hoe ze melk, boter en yoghurt maken en ja – hoeveel zijn mobiele telefoon hem dwars zit, en hij hem het liefst uitschakelt.

Vervolgens gingen we naar het natuurreservaat “Maboa” waar we in twee groepen werden verdeeld. De eerste groep mocht het prachtige landschap van de wadi verkennen en zelfs woestijnvossen, krabben en marmotten werden gezien terwijl de tweede groep een woestijn survivaltraining onderging met Yair. Daarna was er een heerlijke lunch waarna de groepen wisselden. Blijkbaar had iedereen veel plezier in dit programmaonderdeel, zodat ons tijdsschema onder druk kwam te staan en we uiteindelijk vriendelijk verzocht werden het park te verlaten…

Ons laatste programmapunt was naar Mitzpe Jericho, waar we bij zonsondergang een adembenemend uitzicht hadden over de stad Jericho, Jordanië en de Dode Zee. In Mitzpe Jericho ontmoetten we ook Gadi en zijn vrouw, die dit dorp hebben gesticht. Gadi vertelde ons hoe ze in 1975 met slechts een paar mensen naar dit verlaten gebied kwamen en in eerste instantie alleen leefden in een schuur zonder toiletten en later in een container met net iets meer luxe. Hoe ze water van de bedoeïenen moesten kopen en elektriciteit van generatoren moesten krijgen totdat Israël hen met het elektriciteitsnet verbond. Zijn vrouw is een kunstenaar en ontwerpt mooie glazen voorwerpen en glas-in-lood ramen.

Het was een geweldige dag met elkaar! Een dikke kus voor onze beste vrijwilligers ter wereld !!!

We kijken uit naar de volgende keer, misschien met jou?

Meer informatie over Tour Adumim op http://www.touradumim.com/

Help ADI’s kinderen meer reden tot lachen te geven

We maken een verschil in de levens van Israëlische kinderen met ernstige en complexe beperkingen, en dat kunt u ook! Door één van onze vele levensveranderende projecten te sponsoren, stelt u onze kinderen in staat om een betekenisvol leven te leiden, ongeacht de ernst van hun beperkingen.