Zussentijd in Israël

Al twee jaar droomden we van vrijwilligerswerk in Israël, nadat we Israël voor het eerst bezochten. We werden onmiddellijk allebei verliefd op dit heilige land en als christenen wilde we iets doen voor het volk van Israël.

Wij zijn twee zussen uit Finland, Venla 22 en Aino 20. We wilden hier graag samen heen omdat we dezelfde liefde voor Israël en zijn volk delen. De tijd hier is ook erg speciaal voor ons, omdat we in Finland 500 kilometer van elkaar wonen. We hebben de afgelopen twee jaar niet zo veel tijd samen doorgebracht als nu, wat deze tijd nog bijzonderder maakt. En samen hebben we geweldige momenten in ADI Negev en de rest van Israël.

We kwamen ADI op het spoor door een Finse organisatie genaamd Israelin ystävät (de vrienden van Israël). We houden sowieso van mensen, en we zijn ook praktische verpleegkundigen, dus het was duidelijk dat we met mensen in nood wilden werken. Daarom was ADI een perfecte match voor ons.

ADI Negev is meer dan we verwacht hadden. Voor bewoners is het niet alleen een plek om te leven, het is een thuis vol van liefde. De manier waarop elke mens wordt gewaardeerd en geliefd, is heel bijzonder. In ADI Negev maakt het niet uit waar je vandaan kwam; de handicaps, religies, culturen, talen of nationaliteit iedereen wordt op dezelfde manier behandeld.

We kwamen uit een ander land en cultuur en kenden niet eens dezelfde taal. Maar toch werden we in de ADI familie opgenomen. En de makkelijkste manier om te communiceren was om de taal van de liefde te gebruiken. Hier hebben we geleerd dat de kleine dingen het belangrijkst zijn; handen vasthouden, liedjes zingen, er voor elkaar zijn en de glimlach op hun gezichten te zien.

Bedankt voor de gelegenheid om iets te kunnen doen wat belangrijk is!

Venla & Aino

Help ADI’s kinderen meer reden tot lachen te geven

We maken een verschil in de levens van Israëlische kinderen met ernstige en complexe beperkingen, en dat kunt u ook! Door één van onze vele levensveranderende projecten te sponsoren, stelt u onze kinderen in staat om een betekenisvol leven te leiden, ongeacht de ernst van hun beperkingen.