Veel gestelde vragen

Het operationele budget van ADI voor alle vier revalidatie- en wooncentra is ongeveer 49 miljoen euro. De Israëlische regering verstrekt ongeveer 85% van dat bedrag, terwijl de rest door particuliere bijdragen wordt gefinancierd door ADI. Dit bedrag is exclusief kapitaalontwikkelingsprojecten, die voor 50% door de overheid worden gefinancierd.

Elk kind heeft verschillende behoeften, dus dit aantal verschilt van kind tot kind. Gemiddeld kost het ongeveer 3700 euro per maand om voor elk kind dat bij ADI woont te zorgen. Dit omvat medische en verzorgende diensten, revalidatie en therapie, scholing, gespecialiseerde uitrusting, voedsel, kleding en hygiëne-onderhoud. De kosten van zorg voor onze kinderen met de hoogste afhankelijkheid en met complexe medische aandoeningen, bedragen ongeveer 5500 euro per maand.

Elk ADI-centrum is aangesloten bij een ziekenhuis in de regio. Senior staf en pediatrische specialisten in het Tel HaShomer Hospital, Shaare Zedek Medical Center, Hadassah Hospital, Ein Kerem en Soroka Medical Center in Beer Sheva stellen ADI in staat om haar kinderen met de hoogste kwaliteit en de nieuwste zorgmethoden te voorzien, zowel dagelijks als in situaties waarin medische complicaties optreden.

Ouders en gezinnen worden actief aangemoedigd om ADI te bezoeken wanneer zij maar willen ꟷ24 uur per dag, 7 dagen per weekꟷ en persoonlijk betrokken te zijn bij de ontwikkeling van hun kind. De organisatie biedt adviesdiensten en ondersteuning aan gezinnen, en de maatschappelijk werkers werken als liaisons tussen gezinnen en personeel. ADI organiseert ook heel het jaar door tal van gezinsgerichte evenementen waarbij ouders en broers en zussen in een leuke, ondersteunende sfeer kunnen genieten van het gezelschap van hun kind. Een jaarlijkse parade, vakantiefeesten en een schooluitje aan het eind van het jaar zijn slechts enkele van de vele integratieve sociale evenementen waarvoor gezinnen worden uitgenodigd. Bovendien kunnen kinderen van ADI via technologische wegen zoals Skype en een ambitieus iPad-project, een voortdurende relatie met hun families onderhouden en dagelijkse gebeurtenissen met hen delen.

Hoewel de overheidsfinanciering het grootste deel van de bedrijfskosten van ADI dekt, is ADI vastbesloten om meer uitgebreide therapieꟷ en medische diensten te verlenen dan door de relevante ministeries worden gefinancieerd. Dit is vooral belangrijk aangezien onze kinderen meerdere ernstige handicaps hebben die een intensiever therapieprogramma vereisen dan de normaal toegewezen uren. ADI biedt ook een hoger aantal zorgverleners per kind om onze kinderen de individuele kwaliteitszorg te geven die ze nodig hebben. Bovendien vereisen verschillende innovatieve rehabilitatieprogramma’s, uitjes en op maat ontworpen therapieapparatuur tevens particuliere fondsenwerving.

ADI is Israëls meest uitgebreide organisatie die zorgt voor kinderen met meerdere ernstige handicaps, wier complexe fysieke en cognitieve complicaties ondersteuning vereisen voor alle basisfuncties. Het netwerk van de organisatie biedt momenteel dagkaders voor meer dan 750 kinderen en jongvolwassenen. Vergelijkbare organisaties verwijzen hun meest complexe zaken naar ADI. Bovendien is ADI uniek omdat het voldoet aan alle behoeften van zijn kinderen: residentiële, ondersteunende, educatieve, therapeutische, revaliderende en sociale activiteiten in een medisch veilige omgeving ꟷ24 uur per dag, 7 dagen per week. De programma’s van ADI bieden kinderen en hun families een kader voor het leven ꟷvan kleutertijd tot volwassenheid, inclusief hospicezorg. Het kader omvat vroege interventie, kleuterschool, speciaal onderwijs, beroepsonderwijs en begeleid wonen voor volwassenen.

Donaties aan ADI worden erkend als fiscaal aftrekbaar in Israël, de VS, het VK, Canada, Nederland en Duitsland. Israël ꟷ ADI Israël: 58-004-030-1 Verenigde Staten ꟷ ADI Israel Foundation: 30-0456686 CANADA – ꟷ ADI Rehabilitation of Canada: 86477 4088 RR0001 VK ꟷ British Friends of ADI: 327766 Nederland ꟷ Stichting ADI Israël (ANBI): 856245537 Duitsland ꟷ Freunde von ADI Negev-Nahalat Eran in Deutschland e.V.: VR 37530 B

ADI heeft een revalidatiedorp in de Negev gerealiseerd om rehabilitatiemogelijkheden te kunnen bieden aan de gehele bevolking van de Negev-woestijn die tot dusver te kampen heeft gehad met een enorm tekort aan paramedische, therapeutische en speciale onderwijsdiensten. Bovendien biedt de Negev ruimte, vrijheid en een gevoel van welzijn en rust dat niet kan worden gedupliceerd in grote steden. Dit is een enorm voordeel voor de jonge volwassenen met ernstige handicaps. Ten slotte draagt de aanwezigheid van een revalidatiedorp aanzienlijk bij aan de economische groei van het gebied, met meer dan 500 werkgelegenheidskansen op een groot aantal verschillende gebieden.

Bij ADI kunnen bewoners met complexe medische aandoeningen leven in een warme, huiselijke omgeving die totaal anders is dan in een ziekenhuisomgeving. Hun verzorgers en verpleegsters blijven dezelfde bekende gezichten, hun kamers zijn ingericht en ontworpen als een huis en er wordt op een individuele en warme manier zorg besteed. Bovendien gaat het dagelijks leven ononderbroken door. Kinderen die anders in een ziekenhuisbed zouden liggen, kunnen naar school blijven gaan, therapie krijgen en deelnemen aan dagelijkse activiteiten terwijl ze de complexe medische zorg krijgen die ze nodig hebben.