Fiets reparatie project

Fiets reparatie

€1.679 van €2.015 opgehaald

Bij ADI Negev wordt er flink op los gefietst. En dat is extra begrijpelijk als je ziet wat voor mooie omgeving daar voor beschikbaar is. Het dorp is kleurrijk en ruim opgezet en heeft een voor iedereen toegankelijk netwerk aan paden waardoor men gemakkelijk van de wooneenheden naar het zwembad, het amfitheater, de school, de manege, de kinderboerderij of de dagbesteding kan komen. Deze paden zijn logischerwijs geschikt voor een wandeling te voet, in de rolstoel of voor ‘fietsverkeer’.

Je ziet regelmatig bewoners een fietsritje maken door het dorp, begeleid door een fysiotherapeut, medewerker of vrijwilliger. Het fietsen bevordert het evenwichtsbesef en de algemene coördinatie van de bewoner. Tevens is van de frisse lucht kunnen genieten, medebewoners zien en het ‘zelfstandig’ voortbewegen een motivator voor de bewoners. Volgens de fysiotherapeuten Amnon en Mohammed “is fietsen gezond en versterkt het de spieren. Ook doet het buiten zijn, de bewoners goed.

Er wordt er gebruikt gemaakt van twee soorten fietsen. Beiden betreft het driewielers maar het verschil zit in de aandrijving: met de hand of met de voet, naargelang de mogelijkheden van de bewoners. Op het moment heeft ADI Negev 15 fietsen tot haar beschikking. Enkelen daarvan hebben momenteel dringend onderhoud nodig en daarom is ADI een ‘reparatie-project’ begonnen.

Wilt u financieel bijdragen aan de reparaties van de fietsen zodat de bewoners kunnen blijven genieten van het mooie dorp in de Negev, terwijl zij op een rehabilitatieve wijze werken aan hun welzijn? Er is op korte termijn een bedrag van € 2.015 nodig.

Kies uw bedrag

Persoonlijke info

Totaalbedrag: €25,00