ADI Negev bloeit van enthousiasme

Afgelopen maand september zag de voltooiing van een nieuwe woonwijk van ADI Negev – Nachalat Eran.

De keurig opgeleverde appartementen –gesitueerd naast het zorgdorp zelf en omringd door veel groen, zijn tijdens de afgelopen paar weken een thuis geworden voor een nieuwe groep studenten. Het betreft studenten die aan regionale instituten studeren en van plan zijn om hun opgedane kennis in praktijk te brengen bij o.a. ADI Negev.

Eerder al namen ADI’s internationale vrijwilligers en circa 60 nationale dienst-vrijwilligers hun intrek in de nieuwe wijk. De wijk bevat modern ingerichte appartementen, (kleding)wasruimtes, een recreatieruimte en goed onderhouden tuintjes.

En het feit dat de wijk pal naast het zorgdorp is gebouwd, zorgt voor extra gemak daar er geen woon-werkverkeer plaats hoeft te vinden. Ideaal!

Met de komst van al deze nieuwe bewoners en ADI Negev’s neuro-rehabilitatieve ziekenhuis, vindt er veel groei en bloei plaats bij ADI. En de bouw van dit ziekenhuis is werkelijk grondslaggevend, daar dit zuid-Israël’s eerste ziekenhuis in de regio zal zijn dat specifieke vormen van therapie zal aanbieden. Tevens zal het ziekenhuis in de noodzaak voor beschikbare ziekenhuisbedden voorzien en extra werkgelegenheid creëren. Naar verwachting zal het ziekenhuis eind dit jaar, begin 2022, worden geopend.

Het is echt met veel plezier en trots dat we al deze ontwikkelingen mee mogen maken tijdens toch wel een uitdagend, 2e jaar van de pandemie. ADI verandert en verrijkt de levens van duizenden Israëliers in de Negev, Jeruzalem en omstreken. Opdat we mogen blijven groeien en bloeien!

We need your support!

By donating to ADI Israel, YOU will help us meet our goal to enable each child, regardless of the severity of disability.