Ben Gurion Universiteit-studente en robotica-team ontwikkelen masker voor slechthorenden

Het buitenshuis dragen van een gezichtsmasker zodra is in Israël en een groot deel van de wereld, ondertussen een “nieuwe norm” geworden. Echter het dragen van zo’n masker dat de neus en mond bedekt, is een obstakel voor mensen met gehoorproblemen die genoodzaakt zijn om te liplezen als communicatiemiddel.

Doctorant-student Carolina Tannenbaum-Baruchi van de Ben Gurion Universiteit van de Negev School of Public Health, die tevens onderzoekster is bij het ‘Center for Emergency Preparedness and Disaster Relief’, ontmoette Maayan Levin, mentor van het robotica-team “Roboactive # 2096” van de middelbare school ‘Zinman Darca’ in Dimona, hebben we samengewerkt om dit dilemma op te lossen.

De oplossing? Samen ontwikkelden ze het gezichtsmasker “Read My Lips”, een transparante hoes die niet beslaat. Met dit masker kan de drager gemakkelijk ademen zonder dat de damp zich ophoopt via de adem, in tegenstelling tot de transparante maskers die vandaag op de markt verkrijgbaar zijn. Tannenbaum-Baruchi, wiens ouders doof zijn, heeft hun onderzoek gewijd aan het verbeteren van de levens van doven en slechthorenden in Israël. Sinds enkele jaren bestudeert ze mensen met gehoorstoornissen in noodsituaties onder leiding van prof. Limor Aaronson-Daniel en Paula Feder-Bobbis, wiens onderzoek door de jaren heen aanzienlijk heeft bijgedragen aan het veranderen van de toestand van mensen met gehoorstoornissen in Israël.

Het robotteam “Robactive # 2096” in Dimona ontwikkelde het masker met hun 3D-printer, gebaseerd op de onderzoeksresultaten van Tannenbaum-Baruchi.

“In de afgelopen drie weken hebben we het masker vanuit huis gepland, ontwikkeld en gemaakt met behulp van 3D-printers”, legt Maayan Levin uit. “Het resultaat -het eerste masker van dit type. Het is herbruikbaar, wasbaar en steriliseerbaar en vergemakkelijkt het inademen. Het is aan de voorkant transparant om de lippen te kunnen lezen en is zo ontworpen dat het niet beslaat door de adem van mensen. Het is ook comfortabel en betaalbaar. “

Het transparante masker is gemaakt door middel van “uren van gesprekken, nieuws, videoclips en experimenten”, voegt Tannenbaum-Baruchi toe.

De groep is momenteel op zoek naar productie- en financieringspartners voor de massaproductie van het masker terwijl het ontwerp blijft verbeteren. De maskers worden gegeven aan mensen met gehoorproblemen en medische teams die voor deze gemeenschap zorgen. De Israëlische website voor wetenschap en technologie ‘HaYadan’ (Hebreeuws) meldde ook dat maskers samen met een academisch onderzoek aan testgroepen werden uitgedeeld. Het project werd uitgevoerd onder toezicht  van de BGU Coronavirus Task Force.

Bron: https://nocamels.com/2020/05/bgu-student-university-hearing-impaired-face-mask/

Help ADI’s kinderen meer reden tot lachen te geven

We maken een verschil in de levens van Israëlische kinderen met ernstige en complexe beperkingen, en dat kunt u ook! Door één van onze vele levensveranderende projecten te sponsoren, stelt u onze kinderen in staat om een betekenisvol leven te leiden, ongeacht de ernst van hun beperkingen.