March of the Nations

In een andere locatie dan voorgaande jaren en als eerbetoon aan de sterke band tussen de organisatie “March of Life” en ADI Negev – ‘Nahalat Eran’, vond de “March of the Nations”-parade dit jaar plaats in het zuiden van Israël, in ADI’s revalidatiedorp.

De jaarlijkse mars, die tot doel heeft antisemitisme aan de kaak te stellen en steun voor Israël te betuigen, trok door het dorp en vond zijn weg door het gebied van de lokale “Merhavim Regional Council”.

ADI-werknemers, studenten en dorpsbewoners, evenals regionale middelbare scholieren en vertegenwoordigers van de regio sloten zich aan bij “March of Nations”-deelnemers uit meer dan 10 landen, waaronder Duitsland, Finland, Noord-Ierland, Oekraïne, Nieuw-Zeeland, China, Turkije, Schotland, Roemenië en de VS. Een aantal van deze 250 deelnemers zijn afstammelingen van nazi’s. De pro-Israëlische “March of Life”-organisatie is actief in meer dan 400 steden in 25 landen en heeft als teken van steun elk jaar duizenden mensen naar Israël gebracht voor de parade.

In een pre-mars ceremonie vertelden jeugdige deelnemers hoe hun voorouders deelnamen aan de poging om het Joodse volk te vernietigen tijdens de Tweede Wereldoorlog en verontschuldigden zich voor de rol die hun families speelden. Tot de deelnemers aan de ceremonie behoorden Avi Wortzman directeur van het revalidatiedorp, Shai Hajaj, hoofd van de “Merchavim Regional Council”, Jobst Bittner, oprichter en voorzitter van “March of Life” en Yigal Ibn Zev, directeur van “March of Life Israël”.

Over het belang van berouw en verzoening in het jodendom, zei Shai Hajaj, hoofd van de Regionale Raad: “Het erkennen van de zonde is vaak het moeilijkste deel. Dit is nog moeilijker als het de zonde is van iemand die ons dierbaar is, iemand van wie we houden. Je hebt niet gezondigd. Het tegenovergestelde is waar. Je gedraagt ​​je met een onmetelijk gevoel voor menselijkheid, en je geeft de zonden van je voorouders toe en probeert te boeten. Mensen die boeten voor hun zonden bereiken een speciaal niveau in het jodendom, en u, die boete doet voor de zonden van anderen, heeft een nog hoger niveau bereikt.”

Majoor-Gen. (Res.) Doron Almog, oprichter en voorzitter van ADI Negev – ‘Nahalat Eran’, voegde toe dat “de March of Life, samen met de studenten en bewoners van ADI Negev – ‘Nahalat Eran’, de “Merhavim Regional Council” en studenten van de middelbare school van Merhavim zijn gezamenlijk een “shout-out” tegen antisemitisme over de hele wereld.

Een nieuwe generatie Duitse jongeren die wil boeten voor de wreedheden van de vorige generatie, staat op om te verkondigen: “Niet meer!” Niet meer tegen de ideologie van een superieur ras. Geen haat meer tegen het Joodse volk. Geen haat jegens mensen met een handicap, de zwakkeren en de wil om weerlozen pijn te doen. Deze mars is een uiting van verzoening, vergeving en gebed voor genezing tussen naties en mensen over de hele wereld.”

Help ADI’s kinderen meer reden tot lachen te geven

We maken een verschil in de levens van Israëlische kinderen met ernstige en complexe beperkingen, en dat kunt u ook! Door één van onze vele levensveranderende projecten te sponsoren, stelt u onze kinderen in staat om een betekenisvol leven te leiden, ongeacht de ernst van hun beperkingen.