Uitzonderlijke vlinders bij ADI Negev

Voordat het ‘Corona-tijdperk’ aanbrak, kregen we regelmatig bezoek van een groep geweldige jonge mensen van de beweging “Youth on Behalf of Others” in ons revalidatiedorp ADI Negev-Nahalat Eran in Zuid-Israël. Dit onderwijsinitiatief maakt deel uit van het “Fonds voor innovatief onderwijs” en de groepen van de regionale raad van de lokale Eshkol-regio komen met die initiatief naar het dorp om emotionele steun te geven aan mensen die midden in het revalidatieproces zitten en om een glimlach te geven.

Nog maar enkele maanden geleden wemelden de gangen en gangen van onze revalidatieafdeling met bezoekers, familieleden en vrienden van degenen die door een revalidatieproces gingen; vrijwilligers creëerden een goede sfeer en brachten positieve energie.

Door de Corona-pandemie zijn we genoodzaakt het bezoek van buitenstaanders zoveel mogelijk te beperken om de kwetsbare bewoners, studenten en revalidatiepatiënten te beschermen. De deelnemers van “Youth on Behalf of Others” mochten daarom voorlopig het dorp niet in. De jongeren lieten zich hierdoor echter niet ontmoedigen en vonden een manier om bij te dragen aan de positieve sfeer op de revalidatieafdeling. Als onderdeel van het recreatieprogramma van de regionale raad van Eshkol maakten de jongeren vlinders van klei; deze vonden vervolgens hun weg naar het dorp en op de muren van de rehabilitatiedienst (met een beetje hulp van vertegenwoordigers van de regionale raad die de kostbare creaties graag naar het dorp brachten en ze feestelijk aan de muren bevestigden). De jonge mensen hebben hun doel bereikt: de muren zijn vol kleurrijke vlinders met een sfeer die licht en vreugde geven.

In de huidige onzekere tijden waarin sociale afstandsregels ons normale dagelijkse leven beperken, moeten we opstaan ​​en actie ondernemen om degenen te helpen die onze constante aandacht en vriendelijkheid nodig hebben. De acties van deze jongeren weerspiegelen een diep begrip van hoeveel invloed een goede daad heeft – het vermogen om hoop te geven – en hoeveel jonge mensen bewogen kunnen worden. “De kracht van de samenleving wordt bepaald door de kracht van haar zwakste schakel. Onze inspanningen om deze zwakste schakels te versterken, maken van ons betere mensen en van onze samenleving een beter en sterker geheel.“

Help ADI’s kinderen meer reden tot lachen te geven

We maken een verschil in de levens van Israëlische kinderen met ernstige en complexe beperkingen, en dat kunt u ook! Door één van onze vele levensveranderende projecten te sponsoren, stelt u onze kinderen in staat om een betekenisvol leven te leiden, ongeacht de ernst van hun beperkingen.