Israel: David of Goliath?

631268Israël lijkt in de publieke opinie een transformatie te hebben doorgemaakt sinds 1948. Eerst was Israël de David, die de oppermachtige Goliath wist te weerstaan. Maar tegenwoordig zien we Israël meer zelf als Goliath. Hanteert Israël het recht van de sterkste? En is deze beeldvorming terecht. De Israëlische oud-generaal Doron Almog geeft zijn visie.

EO Door de Week : 15-07-2015

Vandaag een gesprek met de Israelische majoor-generaal Dorón Almóg – hij is 63 en met pensioen, maar hij zit niet stil. Hij reist de wereld rond om aandacht te krijgen voor de positie van gehandicapte kinderen. Want hij is de voortrekker ADI, dat is een organisatie in Israel die het leven van gehandicapte kinderen verbetert. De generaal had zelf een zwaar-gehandicapte zoon. Wel apart natuurlijk; een hoge militair, volgens veel Palestijnen zelfs een oorlogsmisdadiger, die zich zo van zijn zachte kant laat zien. In de tijd dat hij militair was is er ontzettend veel gebeurd.  Je vraagt je af: hoe combineert hij zijn militaire verleden enerzijds, met zijn inzet voor gehandicapte kinderen anderzijds. In oorlog heerst toch het recht van de sterkste?

Bron: http://www.eo.nl/radio5/programmas/eodoordeweek/aflevering-detail/eo-door-de-week-20150715t200000/

Help ADI’s kinderen meer reden tot lachen te geven

We maken een verschil in de levens van Israëlische kinderen met ernstige en complexe beperkingen, en dat kunt u ook! Door één van onze vele levensveranderende projecten te sponsoren, stelt u onze kinderen in staat om een betekenisvol leven te leiden, ongeacht de ernst van hun beperkingen.