NL geld voor verzoening in Israël

EO-foto-shragaEO radio 5, 16 november 2015

ChristenUnie-kamerlid Joël Voordewind pleit deze week voor meer geld naar verzoeningsprojecten en minder naar de Palestijnse Autoriteit.

Dat doet hij in het Tweede Kamerdebat over de begroting van Buitenlandse Zaken. In de straten van Israël heerst het wantrouwen. Iedereen kan het volgende moment dader of slachtoffer worden van een steek- of schietpartij. Het wordt al de ‘derde intifada’ genoemd: de golf van geweld tegen burgers in heel Israël. Maar tegelijkertijd zijn het juist burgers aan beide zijden, Joden en Arabieren, die elkaar de hand reiken. Het gaat om tientallen verzoeningsprojecten. Maar wat werkt wel en wat werkt niet? Wordt daarbij Nederlands subsidiegeld wijs ingezet?

Voordewind bezocht eerder dit jaar verzoeningsinitiatieven in Israël en de Palestijnse gebieden, en pleit er deze week in het debat over de begroting van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor, dat sommige projecten méér, maar andere projecten juist geen geld meer krijgen. Een plek waar volgens Voordewind gerust geld naartoe kan, is ADI Negev. In deze zorginstelling voor meervoudig gehandicapten werken en wonen Joden en Arabieren samen, ontdekt verslaggever Matthea Vrij in een korte reportage (foto).

EO Door De Week zendt de volgende twee maandagavonden, 23 en 30 november, reportages uit over moedige pogingen van Joden en Arabieren om nader tot elkaar te komen – en over de obstakels daarbij.


Fragment Voordewind wil meer geld voor verzoening Israel : EO Door de Week : 16-11-2015

Bron: http://www.eo.nl/radio5/programmas/eodoordeweek/artikel-detail/nl-geld-voor-verzoening-in-israel/

We need your support!

By donating to ADI Israel, YOU will help us meet our goal to enable each child, regardless of the severity of disability.