Vechten voor het recht van de zwakste

Israëlische generaal b.d. op missie voor gehandicapten

De Israëlische generaal b.d. Doron Almog over genade tijdens oorlog en vechten voor wat zwak is. Wat bezielde schilder Vincent van Gogh? En Andries Knevel praat met transport-econoom Paul Koster.


EO Door de Week : 23-03-2015 Israëlische generaal b.d. op missie voor gehandicapten

Doron Almog vocht in de frontlinie van menige oorlog. En hij was de eerste Israëlische militair die voet aan de grond zette in Entebbe, Uganda, bij de bevrijdingsactie van de vliegtuig-gijzelaars in 1976. Maar zijn leven kreeg een andere dimensie door zijn zwaar-gehandicapte zoon. ‘Vroeger dacht ik dat ik superman was. Maar mijn zoon werd mijn grootste ‘mission impossible’. Dankzij hem ben ik het leven gaan bekijken vanuit de positie van de zwakste’. Matthea Vrij spreekt met de 63-jarige oud-generaal tijdens zijn bezoek aan Nederland.

Meer over het kinderdorp dat Doron Almog bouwt voor gehandicapte en gezonde, Joodse en Arabische kinderen, vindt u hier.

Bron: http://www.eo.nl/radio5/programmas/eodoordeweek/aflevering-detail/eo-door-de-week-20150323t200000/

Help ADI’s kinderen meer reden tot lachen te geven

We maken een verschil in de levens van Israëlische kinderen met ernstige en complexe beperkingen, en dat kunt u ook! Door één van onze vele levensveranderende projecten te sponsoren, stelt u onze kinderen in staat om een betekenisvol leven te leiden, ongeacht de ernst van hun beperkingen.