Jeruzalem

ADI Jeruzalem is veel meer dan een gebouw. Het is een warm en liefdevol thuis, gebaseerd op de overtuiging dat elk individu bijzonder is, liefde en respect verdient en de kans om zich te ontwikkelen tot zijn of haar volste potentieel en kan genieten van een hoge kwaliteit van leven.

Medische en ondersteunende zorg: Medische en ondersteunende zorg: De kinderen en jong volwassenen die ADI Jeruzalem thuis noemen, hebben een ernstige meervoudige handicap wat intensieve ondersteuning van dagelijkse activiteiten zoals eten, zwemmen, zitten en basishygiëne vereist. ADI Jeruzalem heeft te maken met een breed scala aan uitdagingen en complexe medische condities, zoals epilepsie, ademhalingsproblemen en ernstige lichamelijke handicaps. Een groot deel van de bewoners zijn afhankelijk van speciale zitapparaten en kunnen alleen kunstmatig gevoed worden. De kinderen worden verzorgd door een toegewijde staf van ruim 200 (para-) medisch personeel, therapeuten en verzorgers.

In 2007, opende ADI Jeruzalem haar baanbrekende High-Dependency ziekenhuisvleugel onder auspiciën van het Israëlische Ministerie van Volksgezondheid. De ziekenhuisvleugel herbergt 28 kinderen die geavanceerde medische zorg nodig hebben, waardoor ze binnen een warme, vertrouwde omgeving kunnen blijven ondanks hun complexe medische aandoeningen. Naast medische zorg op ziekenhuis-niveau, biedt het High-Dependency ziekenhuis rehabilitatieve zorg, speciaal onderwijs, sociale kansen en interactie met familie, vrijwilligers en participatie van de brede gemeenschap.

Geïndividualiseerde behandelingsplannen: Het personeel bestaat uit een multidisciplinair team van professionele therapeuten, artsen, verpleegkundigen, verzorgers, educatieve en administratieve medewerkers en een horde van vrijwilligers – die allemaal samenwerken om te zorgen voor de fysieke, medische, sociale en emotionele behoeften van de bewoners. De ontwikkeling van elk kind wordt bijgehouden en gepersonaliseerde behandelingsplannen opgesteld op basis van de specifieke behoeften van het individu. Er wordt gelet op zowel korte als lange termijn doelen. De behandelingen vinden dagelijks plaats binnen de verschillende therapeutische kaders.

Speciaal onderwijs: ’s Morgens gaan de kinderen naar een school voor speciaal onderwijs in het gebouw. De middagen zijn gevuld met extra-curriculaire activiteiten die extra leermogelijkheden bieden in een leuke omgeving. Het therapeutisch zwembad en een daktuin bieden extra mogelijkheden voor groei en ontwikkeling.

Familie verbindingen worden sterk aangemoedigd door ADI Jeruzalem. Ouders worden uitgenodigd om volwaardige partners te zijn in het besluitvormingsproces in de verschillende stadia van therapeutische zorg. Gezinsversterkingsprogramma’s betrekken ouders, broers en zussen en grootouders bij diverse evenementen. Een breed scala aan sociale activiteiten dienen om de verbinding tussen ADI kinderen en hun families te verdiepen. Gezinnen nemen deel aan feesten en vakantie-evenementen; een jaarlijkse tocht over de Jeruzalem harpbrug; de Jeruzalem Marathon en straatvoetbal; “Bar en Bat Mitzva” feesten en nog veel meer!

Integratie in de samenleving: De kliniek van ADI Jeruzalem biedt paramedische behandelingen aan kinderen met ontwikkelingsachterstanden. ADI Jeruzalem wil ook actief op de bres staan voor de rechten van gehandicapten in Israël en om het niveau van beschikbare diensten te verhogen. ADI heeft een belangrijke rol gespeeld in het veranderen van de gangbare houding ten opzichte van mensen met een handicap, door te helpen vakmensen te trainen en de publieke opinie te verbeteren, met behulp van lobbywerk, vrijwilligersprogramma’s en verbetering van integratie in de samenleving.

Programma's

Dados Aproximados:

90

Bewoners

130

Deelnemers aan het hele dagprogramma

410

Werknemers

325

Vrijwilligers

6,650

Jaarlijkse behandelingen in ons Early Intervention Daycare Center

850+

Jaarlijks bijgestaan door de 'ADI 4 U' Support Hotline

13,650

Jaarlijkse hydrotherapiebehandelingen

21,500

Jaarlijkse ademhalingsbehandelingen

6,000

Speciale oppasdeelnemers

Neem contact op

ADI Jerusalem
9 Harikma St., Jerusalem 91610
Postadres: P.O.Box 961, Jerusalem 9100901
Tel: 02-501-1000
Fax: 02-501-1001
Directeur: Shlomit Grayevsky