Negev

Het innovatieve ADI Negev-Nahalat Eran rehabilitatiedorp, gelegen in de zuidelijke regio van Israël, is een veelzijdig vestiging die jonge volwassenen met meervoudige beperkingen de kans biedt om een rijk en productief leven te leiden in een veilige omgeving.
Dr. Kramer and patient outside ד"ר קרמר ומטופל בחוץ

Een dorp in elke zin van het woord, is de vestiging ADI Negev Nahalat Eran. Momenteel thuis voor jongeren die worden aangemoedigd om een grotere mate van zelfstandigheid te ontwikkelen en productieve leden van de Israëlische samenleving te worden. Het voorziet in een continuüm van residentiële zorg voor kinderen met een ernstige handicap wanneer ze opgroeien van adolescenten tot jonge volwassenen, en stelt hen in staat om te communiceren met de buitenwereld, om een grotere mate van zelfstandigheid te ontwikkelen en om kwalitatieve levens te leiden, terwijl ze hun volledige potentieel realiseren.

Kwaliteit van leven speelt een grote rol. Het dorp beschikt over grote parken en ontspanningsplekken waar de bewoners van kunnen genieten, evenals tal van grasvelden in de buurt van de woongedeelten.

Bij volledige capaciteit, zal het dorp ook veelgevraagde ambulante diensten bieden aan duizenden kinderen en jongvolwassenen uit de wijde omgeving, die tot nu toe meerdere maanden moesten wachten op therapie bij het bestaande lokale medisch centrum of tot vier uur reizen naar medische centra in Tel Aviv en omgeving.

Het dorp verschaft state-of-the-art therapiemogelijkheden, waaronder een modern zwembad voor hydrotherapie, een kinderboerderij en een therapeutische manege.

“The strength of the human chain is only as strong as its weakest link.”

ADI Negev-Nahalat Eran heeft verbindingen gelegd tussen Israëlische ministeries, stichtingen, filantropen en particulieren van over de hele wereld om hoop en bloeiende mogelijkheden voor integratie, begrip en acceptatie van mensen met een handicap te creëren in de maatschappij.

ADI Negev is de enige in zijn soort in Israël, en wordt nauwlettend bestudeerd door experts uit de hele wereld als het voorbeeld van uitmuntendheid in de revalidatie zorg.

Een nationaal project voor de Staat Israël

Adi Negev-Nahalat Eran is een unieke prestatie voor de staat Israël. Haar gedurfde concept – volwassenen met een ernstige handicap in staat stellen om te communiceren met de buitenwereld en te genieten van een echte kwaliteit van leven – heeft een nieuwe norm gesteld op het gebied van speciaal onderwijs en trok de aandacht van deskundigen over de hele wereld.

In juni 2003 heeft de staat Israël het belang van ADI Negev erkend door het tot nationaal project te verklaren. De Israëlische Land Administratie reserveerde een gebied van 25 hectaren voor het project, en het project werd begeleid door de Zuidelijke Ontwikkelings Authoriteit van de Israelische overheid, in overleg met de ADI organisatie.

Op de baanbrekende ceremonie van 12 juni 2003, prees wijlen premier Ariel Sharon de oprichting van ADI Negev en sprak:

“De locatie van het dorp – de stad van Ofakim en de regionale raad van Merhavim – is slechts een afschaduwing van het enorme slapende potentieel van de Negev, wat door David Ben Gurion voorzien werd als de toekomst van de Staat Israël. Elk nieuw project dat hier gebouwd wordt maakt gebruik van dit potentieel en is een uitdrukking van haar bijdrage aan de ontwikkeling van het gebied, aan de toename van de professionele mankracht, en de vorming van nieuwe werkgelegenheid. ”

In partnership with:

Nahalat Eran

De voorzitter van ADI Negev is generaal-majoor (Res.) Doron Almog, een Israëlische militaire held wiens ernstig gehandicapte zoon, Eran, ADI Negev eerste bewoner was. Eran was de geest en inspiratie voor de oprichting van het dorp, dat hem zo veel vreugde en liefde gaf. Na zijn vroegtijdige heengaan in februari 2007 werd het dorp omgedoopt tot ADI Negev-Nahalat Eran (Eran’s erfenis), als een eerbetoon en nagedachtenis aan deze geweldige jongeman.

Interne Programme

In een notendop:

Vanaf januari 2023

Bij ADI Negev-Nahalat Eran kan de impact van onze dynamische en innovatieve zorg niet worden gekwantificeerd. Toch zijn we altijd verheugd om het aantal partners en programma’s te delen die verantwoordelijk zijn voor onze consistente groei en ontwikkeling.

170

Bewoners

200

Deelnemers aan het hele dagprogramma

525

Medewerkers

900

Vrijwilligers

110

Individuen met speciale behoeften die werkzaam zijn in ADI-initiatieven voor inclusieve programmering

6,000

Jaarlijkse therapiesessies op Therapeutic Horse Farm en Safari

16,000

Jaarlijkse poliklinische behandelingen

17,940

Jaarlijkse hydrotherapiebehandelingen

500

Studentleden van het Integrative Agriculture Program

Contactinformatie

ADI Negev-Nahalat Eran, P.O.B. 331, Ofakim 8751301
Tel: 07-323-60555
Fax: 07-323-60556
Directeur: Avi Wortzman